Ось чим можна замінити вершкове масло: ТОП-4 продукти, про які ви не знали або забули

Рахувати калорії - невід’ємна частина при бажанні схуднути, передають Патріоти України.

Доводиться відмовлятись від тих чи інших продуктів. І вершкове масло часто попадає в перелік заборонених для фігури. Не переживайте, бо є варіанти продуктів, якими можна його замінити. Та й смачно буде. Отже, не все так погано в тому дієтичному житті.

Авокадо

Всі просто в захваті від цього плоду. З нього роблять намазку на хліб, поливають оливковою олією, посипають сіллю та перцем. М’якоть має кромоподібну текстуру, тому вона нагадує масло.

Банани

Ними, звичайно, бутерброд не намастиш під ковбасу або паштет. Але він здатний замінити масло у випічці. Він є частим інгредієнтом в дієтичній кулінарії. Приготуйте з бананом кекс, мафін або печиво. Ви переконаєтесь, наскільки вийде м’який смак.

Гарбуз

Так, можете спробувати та переконатись. Ефект аналогічний до бананового пюре. Особлива текстура, смак — все буде на найвищому рівні. Конкуренція з маслом може бути виграна.

Яблука

Якщо їх додати замість масла в процесі приготування соусів чи глазурі, при смаженні м’яса, ви досягнете двох цілей. Перша — буде повноцінна заміна масла. Друга — буде знижена калорійність страви.

Якщо вам потрібно чимось замінити вершкове масло, згадайте про ці продукти. Ви зможете досягти поставленої кулінарної цілі та приготувати смачні страви.

Джерело: ПростоВей

Чим посипати печінку перед смаженням, щоб страва вийшла м’якою

неділя, 18 серпень 2024, 14:00

Смажена яловича або свиняча печінка – одна з улюблених страв багатьох гурманів. Однак далеко не завжди така трапеза радує кулінарів, адже страва може вийти дуже жорсткою. Навряд чи людина отримає задоволення від вживання блюда з такою консистенцією, пе...

Вчені розкрили зв'язок між віком батька і здоров'ям дитини: Ось коли ризики максимальні

неділя, 18 серпень 2024, 13:45

Зріле батьківство стає все популярнішим. Однак вчені вкотре говорять про те, що це має свої наслідки, й ризики є не лише для вагітності у старшому віці жінки, передають Патріоти України. Нове дослідження показує, що якщо майбутній батько вже у віці 50 ...