Ось чим треба обприскувати помідори в період цвітіння, щоб мати великий урожай - перевірені способи

У період цвітіння помідорів для гарної зав'язі потрібно проводити їхнє позакореневе підживлення, яке б забезпечило рослину усіма необхідними компонентами для гарного врожаю. Чим підживити помідори у період цвітіння - у матеріалі ТСН.ua, передають Патріоти України.

Позакореневе підживлення проводиться шляхом обприскування листя, стебел помідорів та ґрунту навколо рослини. Такий спосіб підживлення допомагає отримати найкращі результати врожаю.

Для цього використовують:

  • Борну кислоту - високоефективне добриво для позакореневого підживлення. Вона ефективно діє на обмінні процеси помідорів, допомагає навіть у разі, коли взагалі не утворюються зав'язі. Розчин готується наступним чином - 5 г кислоти розчиніть у 10 літрах теплої води. Чому теплої - тому що борна кислота погано розчиняється у холодній воді.
  • Щоб зав'язь не опадала, використовуйте йод разом із молоком. Важливо, щоб молоко було нежирним, не більше 2,5%. У протилежному разі від такого обприскування буде більше шкоди через те, що від жирного молока на томатах утвориться плівка, яка перешкоджатиме фотосинтезу. Для приготування розчину на 9-10 літрів води - 1 літр молока та 5 крапель йоду. З йодом треба бути обережними, оскільки якщо його кількість буде більшою, можливі опіки на рослині.
  • Можна використовувати всілякі стимулятори зав'язі з магазину, які забезпечують її утворення за будь-якої погоди, і навіть за відсутності комах.

Ви будете здивовані! Які продукти можуть замінити сіль при приготуванні різних страв

субота, 20 квітень 2024, 8:12

Сіль здається головним компонентом в кулінарії, без якого неможливо приготувати їжу гідної якості. Адже її додають щоб надати смаку всім першим стравам. Однак з різних причин багато хто відмовляється від її споживання, передають Патріоти України. Осно...

ТОП-2 способи, щоб макарони та рис не злипалися

субота, 20 квітень 2024, 7:12

Через те, що у рисовій крупі та макаронних виробах є велика кількість крохмалю, під час приготування може бути типова проблема - злипається страва. Кулінари радять скористатися двома перевіреними способами, щоб і рис, і макарони не перетворилися на гле...