Ось як готують картопляне пюре в Німеччині - оригінальний рецепт зі звичайних інгредієнтів

Картопляне пюре - це популярний гарнір. У кожної людини та навіть нації існують свої секрети приготування цієї смачної страви. Ось так, наприклад, готують картопляне пюре у Німеччині, передають Патріоти України.

Картопля є основою багатьох страв в різних куточках світу. В німецькій кухні цей овоч займає особливе місце. Тут готують чимало різних страв з картоплі. Але, безсумнівно, картопляне пюре завжди залишається поза конкуренцією.

Щоб приготувати ідеальне картопляне пюре, вам не знадобляться екзотичні інгредієнти, тут справа більше в самому процесі приготування. Отже, ось які інгредієнти потрібно взяти:

Інгредієнти

картопля
1 кг
вершкове масло
50 г
олія
30 г
лавровий лист
2 шт
запашний перець
5 горошин
спеції до картоплі
за смаком
сіль
за смаком
вода
500 мл

Етапи приготування та особливості:

  1. Шлях до приготування ідеального картопляного пюре починається з правильної підготовки картоплі. Її потрібно ретельно промити і почистити. Потім нарізати на кубики середнього розміру.
  2. Візьміть велику каструлю, на дно викладіть вершкове масло і влийте олії. Поставте на маленький вогонь і зачекайте, щоб масло та олія підігрілися. Тепер можна додати нарізану картоплю.
  3. Посипте її ароматними спеціями, сіллю, додайте лаврові листи та горошини перцю. Обсмажте до золотистої скоринки. Саме в цьому і полягає основний секрет приготування.
  4. Коли картопля підрум'янилася, можна додати воду. Каструлю прикрийте кришкою і доведіть картоплю до готовності.
  5. Коли картопля стане м'якою, не поспішайте виливати всю воду. Залиште невелику кількість на дні і приступайте до пюрування. Густоту страви можна регулювати за допомогою курячого чи овочевого бульйону.

Сильні емоції - ваша суперсила: ТОП-9 рис високочутливих людей

понеділок, 24 листопад 2025, 23:10

Високочутливі люди (ВЧЛ) відчувають емоції глибше, ніж інші. Їхня нервова система більш ніжна, і вони інтенсивніше реагують на зовнішні подразники, передають Патріоти України. Підвищена чутливість — це не вада чи розлад, а риса, з якою людина народжуєт...

Ось як розпізнати зіпсовану курку. Ніколи її не їжте! Біль у шлунку - це лише початок

понеділок, 24 листопад 2025, 19:15

Ви купуєте курку, але не впевнені у її свіжості? Деякі ознаки можуть лякати, але не завжди означають, що м’ясо зіпсоване. Дізнайтеся, на що варто звертати увагу, щоб уникнути харчових отруєнь, передають Патріоти України. Білі смуги на грудках часто зус...