Багато хто помічає, що зберегти духовку чистою при частому її використанні досить складно. На стінках техніки обов'язково утворюється жирний наліт, який не кожний хімічний засіб зможе побороти, передають Патріоти України.
Це призводить до витрачання великої кількості часу на різні порошки і губки. При цьому немає гарантії 100% чистоти. Саме тому досвідчені господині поділилися простим способом очищення духовки.
Так, мийним засобом може виступити звичайна кухонна сіль, яку розсипають по поверхні духовки. Потім духовку нагрівають при невисокій температурі, приблизно в 100 градусів.
Сіль при цьому повинна стати золотистого відтінку. Як тільки вона дійшла до цього стану, духовку необхідно вимкнути і почекати, поки вона не охолоне.
Потім приступаємо до другого етапу, коли сіль прибираємо за допомогою щітки. Потім, протираємо всі поверхні мильною ганчіркою. Ви здивуєтеся, як легко відійде жирний наліт.
Виявляється, це давня традиція, яка допомагає захистити рис від плісняви, шкідників і неприємного запаху, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Достатньо покласти кілька лаврових листочків до банки чи мішка з рисом — і він залишатиметься свіж...
Ось список продуктів, які допомагають знизити рівень поганого холестерину (LDL) і підтримати здоров'я серця, передають Патріоти України.