Ось навіщо досвідчені господині посипають поверхню духовки сіллю

Багато хто помічає, що зберегти духовку чистою при частому її використанні досить складно. На стінках техніки обов'язково утворюється жирний наліт, який не кожний хімічний засіб зможе побороти, передають Патріоти України.

Це призводить до витрачання великої кількості часу на різні порошки і губки. При цьому немає гарантії 100% чистоти. Саме тому досвідчені господині поділилися простим способом очищення духовки.

Так, мийним засобом може виступити звичайна кухонна сіль, яку розсипають по поверхні духовки. Потім духовку нагрівають при невисокій температурі, приблизно в 100 градусів.

Сіль при цьому повинна стати золотистого відтінку. Як тільки вона дійшла до цього стану, духовку необхідно вимкнути і почекати, поки вона не охолоне.

Потім приступаємо до другого етапу, коли сіль прибираємо за допомогою щітки. Потім, протираємо всі поверхні мильною ганчіркою. Ви здивуєтеся, як легко відійде жирний наліт.

Чому грибний суп може гірчити

четвер, 25 грудень 2025, 19:06

Найчастіше причина не в якості грибів, а в надмірному смаженні, особливо сушених білих грибів. Легке підрум’янення може зробити суп гірким, оскільки гіркота переходить у бульйон, передають Патріоти України.

Це може здивувати! Як знежирені продукти провокують целюліт

четвер, 25 грудень 2025, 18:47

Попри популярність дієт, що базуються на продуктах з маркуванням "0% жиру", сучасні дослідження в галузі нутриціології та дерматології дедалі частіше вказують на зворотний ефект. Відмова від корисних жирів на користь знежирених аналогів не лише не допо...