Ось що має стати частиною раціону! Названо фрукти, які зупиняють старіння

Щоб уповільнити старіння, почніть з харчування, зокрема збільшення споживання фруктів і овочів. Наукові дослідження показують, що п'ять порцій фруктів та овочів на день можуть знизити ризик смерті від різних захворювань, таких як серцево-судинні, рак і респіраторні хвороби, передають Патріоти України.

Зосередитесь на ягодах, цитрусових та зелених овочах — це простий спосіб покращити здоров'я та продовжити активне життя. Які продукти слід вживати щодня, розповіли Eat This, Not That.

Чорниця

Чорниця багата антоціанами, які борються з вільними радикалами, захищаючи клітини від пошкоджень. Вона може допомогти відновити ДНК та знизити ризик діабету 2 типу завдяки комбінації антоціанів і поживних волокон. Дослідження доводять, що регулярне споживання чорниці покращує когнітивні функції та сповільнює старіння, підвищуючи тривалість життя.

Яблука

Дослідження підтверджують, що яблука мають численні переваги для здоров’я, особливо з віком. Зокрема, регулярне вживання яблук може допомогти знизити ризик серцево-судинних захворювань, раку та хвороби Альцгеймера.

Грейпфрут

Грейпфрут багатий на вітамін С, магній, калій і харчові волокна, що допомагають знижувати артеріальний тиск і запалення. Цей фрукт також підтримує здоров'я серця та сприяє боротьбі з ожирінням, знижуючи ризик серцевих та метаболічних захворювань. Додавши грейпфрут до раціону, можна зменшити масу тіла і покращити рівень холестерину.

Гранат

Гранатовий сік і його насіння багаті калієм, що допомагає підтримувати нормальний артеріальний тиск і знижує ризик інсульту. Окрім цього, гранатовий сік може захищати шкіру від ультрафіолетових променів завдяки антиоксидантам, які мають протизапальні властивості, що можуть зменшувати пігментні плями й зморшки.

Є секрет! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

субота, 14 червень 2025, 18:35

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними, передають Патріоти України. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт...

Ви могли це не знати! Названо помилку, через яку кава виходить несмачною

субота, 14 червень 2025, 13:05

Багато хто варить каву щодня – швидко, за звичкою. Але навіть у такій простій справі є нюанси, які впливають на смак напою. Іноді кава виходить надто гіркою або зовсім без аромату. Причина може бути зовсім неочевидною. Саме на неї найчастіше ніхто не з...