
Щоб уповільнити старіння, почніть з харчування, зокрема збільшення споживання фруктів і овочів. Наукові дослідження показують, що п'ять порцій фруктів та овочів на день можуть знизити ризик смерті від різних захворювань, таких як серцево-судинні, рак і респіраторні хвороби, передають Патріоти України.
Зосередитесь на ягодах, цитрусових та зелених овочах — це простий спосіб покращити здоров'я та продовжити активне життя. Які продукти слід вживати щодня, розповіли Eat This, Not That.
Чорниця
Чорниця багата антоціанами, які борються з вільними радикалами, захищаючи клітини від пошкоджень. Вона може допомогти відновити ДНК та знизити ризик діабету 2 типу завдяки комбінації антоціанів і поживних волокон. Дослідження доводять, що регулярне споживання чорниці покращує когнітивні функції та сповільнює старіння, підвищуючи тривалість життя.
Яблука
Дослідження підтверджують, що яблука мають численні переваги для здоров’я, особливо з віком. Зокрема, регулярне вживання яблук може допомогти знизити ризик серцево-судинних захворювань, раку та хвороби Альцгеймера.
Грейпфрут
Грейпфрут багатий на вітамін С, магній, калій і харчові волокна, що допомагають знижувати артеріальний тиск і запалення. Цей фрукт також підтримує здоров'я серця та сприяє боротьбі з ожирінням, знижуючи ризик серцевих та метаболічних захворювань. Додавши грейпфрут до раціону, можна зменшити масу тіла і покращити рівень холестерину.
Гранат
Гранатовий сік і його насіння багаті калієм, що допомагає підтримувати нормальний артеріальний тиск і знижує ризик інсульту. Окрім цього, гранатовий сік може захищати шкіру від ультрафіолетових променів завдяки антиоксидантам, які мають протизапальні властивості, що можуть зменшувати пігментні плями й зморшки.
Різдво викликає багато питань і обов’язків. Для одних воно символізує стабільність і безпеку, для інших - зміни та новий досвід. Дізнатися, якими будуть ваші свята у 2025 році, допоможе простий психологічний тест. Погляньте на п’ять різнокольорових різ...
Пластикові контейнери з часом можуть пожовкнути, особливо після тривалого зберігання їжі. Щоб повернути їм кришталеву прозорість, можна скористатися простими домашніми методами, пише The Spruce, передають Патріоти України. 1. Білий оцетОцет — чудовий н...