Ось що треба класти поруч з картоплею, щоб вона пролежала всю зиму і не зіпсувалась

Досвідчені городники радять зберігати картоплю в льоху поряд з одним продуктом, який ми також завжди кладемо в прохолодне місце на зиму. Йдеться про яблука, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Цей секрет завжди чудово працює, якщо яблука скласти у окремі ящики і поставити їх поряд з ящиками, в яких зберігається картопля.

Таке сусідство допоможе овочам залишатися свіжими, пружними і смачними всю зиму, аж до самої весни. До того ж, така картопля не буде так швидко проростати.

А секрет в етилені, який виділяють яблука. Саме ця речовина сприяє швидшому дозріванню деяких овочів і фруктів, зокрема, томатів, інших яблук та бананів.

А ось для картоплі таке сусідство вкрай корисне, тому що етилен допомагає знизити вуглеводний обмін. Тоді картоплі стає наче легше "дихати", а це запобігає проростанню і подовжує термін її зберігання.

Джерело: ТСН.ua

Народні прикмети на 28 жовтня: Нічого не виносьте з дому. Чому жінкам на Параскеви П'ятниці треба бути обережними. Головні заборони дня

понеділок, 28 жовтень 2024, 7:05

28 жовтня за новим церковним календарем (10 листопада за старим) згадують святу Параскеву Іконійську, відому в народі як Параскева П'ятниця, а також преподобного Іова, ігумена Почаївського. За старим стилем - день пам'яті святих Євфимія Солунського, Лу...

Ось що треба класти поруч з картоплею, щоб вона пролежала всю зиму і не зіпсувалась

неділя, 27 жовтень 2024, 23:10

Досвідчені городники радять зберігати картоплю в льоху поряд з одним продуктом, який ми також завжди кладемо в прохолодне місце на зиму. Йдеться про яблука, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Цей секрет завжди чудово працює, якщо яблука ск...