Ось у чому секрет! Чим випрати шкарпетки, щоб вони знову стали білосніжними

Білі шкарпетки - універсальний предмет гардеробу, який підійде майже під все взуття. Однак з пранням потім виникає багато проблем, передають Патріоти України.

Варто один раз надягти такі шкарпетки – і від сліпучо-білого кольору не лишається і сліду. Тканина стає тьмяною і майже одразу сіріє. ВиданняSanteplusmag розбиралося, як відіпрати такі речі.

Навіть після класичного прання шкарпеткам важко повернути білизну. Тому розповімо про перевірені методи, які завжди стануть у нагоді.

Розчин для замочування

Забруднені білі шкарпетки потребують попереднього прання. Підготувати спеціальний розчин дуже легко.

Всього три кроки:

  1. Налийте воду в каструлю
  2. Додайте два нарізані лимони. Лимон є діючим засобом, що може видаляти плями, відбілювати та дезодорувати.
  3. Доведіть до кипіння

Коли вода почне холонути, замочіть у розчині шкарпетки. Не спішіть одразу витискати. Щоб бруд зник потрібен час. Залиште прання на 1-2 години, так розчин добре просочиться. Лише після цього закиньте шкарпетки у пральну машину.

Пам’ятайте, що максимальна температура для бавовняних шкарпеток 40°C.

Використайте соду чи спиртовий оцет

Сода і оцет – незамінні помічники у домашньому господарстві, які допоможуть у пранні та відбілюванні.

Харчову соду треба змішати з водою допоки не вийде густа паста. Далі цією сумішшю натираємо шкарпетки і лишаємо їх на півгодини. Потім перемо їх у машинці за звичайного режиму.

Оцет має бактерицидну та пом’якшувальну дію. Він робить тканину більш м’якою та приємною на дотик.

Використавши пропорцію 3:1, додайте у воду оцет. Це, для прикладу, три склянки води на одну склянку оцту. Залийте шкарпетки розчином на годину. Далі випрайте їх в машинці з використанням звичайного миючого засобу.

Психологічний тест: Оберіть шкарпетки - і дізнайтеся, коли ви зустрінете свою пару

неділя, 19 травень 2024, 7:10

Знайти пару до шкарпетки після прання так само непросто, як і зустріти відповідну людину в реальному житті. Тож ми пропонуємо вам пройти тест, щоб дізнатися, коли це трапиться. Якщо ви досі не зустріли другу половинку, ми можемо підказати, коли це стан...

Народні прикмети на 19 травня. Час на щастя пекти домашню здобу. Не позичайте цього дня та не просіть у сусідів хліба-солі

неділя, 19 травень 2024, 7:05

Православна України церква 19 травня за новим стилем вшановує пам'ять священномученика Патрикія Пруського, єпископа Іоанна Готського і мученика Калуфа Єгиптянина. За старим стилем сьогодні вшановують праведника Іова Багатостраждального. . Наші пращури...