Ось у чому секрет! Скільки яєць додати в деруни, щоб вони тримали форму і не темніли - простий рецепт

Деруни - одна з найсмачніших і найпростіших у приготуванні страв з картоплі. Дуже часто вони виходять темними тому, щоб картопля швидко втрачає колір, тому додавайте обов'язково цибулю і не зловживайте борошном. Ще важливо - додати в тісто всього 2 яйця для того, щоб консистенція була ідеальною, передають Патріоти України.

Кулінар Дмитро Марценюк поділився в Instagram рецептом смачних, золотистих дерунів із часником та цибулею.

Інгредієнти:

  • картопля – 8 шт.
  • цибуля – 4 шт.
  • часник – 3 зуб.
  • яйця – 2 шт.
  • борошно – 5-6 ст. л. (можна без)
  • сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

1. Картоплю натріть, додайте яйця, борошно, спеції, цибулю, часник і добре перемішайте.

2. Розігрійте сковороду, додайте олію і ложкою викладіть деруни. Смажте до золотистості на середньому вогні.

3. Викладіть готові деруни на паперовий рушник, щоб зайвий жир увібрався.

Водіям на замітку! Як швидко охолодити авто під час спеки

понеділок, 9 червень 2025, 10:57

Опанувати мистецтво швидкого охолодження автомобіля не так просто, адже у сучасних машинах є величезна кількість кнопок та функцій, про призначення яких ви інколи навіть не знаєте, передають Патріоти України. Британські експерти з компанії Jack Frost C...

Перевірте себе! Улюблена кава може розповісти про характер людини

понеділок, 9 червень 2025, 9:57

Для тих, хто полюбляє каву, вона є чимось більшим, аніж просто напій. Це не лише можливість збадьоритися, а й справжній ритуал, спосіб життя і навіть "засіб втечі" від нудного співрозмовника, передають Патріоти України. При цьому деякі психологи вважаю...