Ось у чому секрет! Скільки яєць додати в деруни, щоб вони тримали форму і не темніли - простий рецепт

Деруни - одна з найсмачніших і найпростіших у приготуванні страв з картоплі. Дуже часто вони виходять темними тому, щоб картопля швидко втрачає колір, тому додавайте обов'язково цибулю і не зловживайте борошном. Ще важливо - додати в тісто всього 2 яйця для того, щоб консистенція була ідеальною, передають Патріоти України.

Кулінар Дмитро Марценюк поділився в Instagram рецептом смачних, золотистих дерунів із часником та цибулею.

Інгредієнти:

  • картопля – 8 шт.
  • цибуля – 4 шт.
  • часник – 3 зуб.
  • яйця – 2 шт.
  • борошно – 5-6 ст. л. (можна без)
  • сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

1. Картоплю натріть, додайте яйця, борошно, спеції, цибулю, часник і добре перемішайте.

2. Розігрійте сковороду, додайте олію і ложкою викладіть деруни. Смажте до золотистості на середньому вогні.

3. Викладіть готові деруни на паперовий рушник, щоб зайвий жир увібрався.

Майонез та окрошка: Кулінари розповіли чи варто їх поєднувати

вівторок, 23 квітень 2024, 11:15

Літом багато людей готують окрошку. Страва проста та для спекотних днів добре йде, бо гарячі супи та борщі недоречні. На них немає апетиту. І є одне питання, над яким точаться суперечки: додавати майонез в окрошку чи ні, передають Патріоти України. Як...

Родина оцінить! Як приготувати ароматну картоплю зі скоринкою у духовці

вівторок, 23 квітень 2024, 10:15

Картопляні скибочки з ароматними прянощами, приготовлені у духовці, можуть стати ідеальним варіантом вечері. Готуйте за таким рецептом - і ви будете в захваті від смаку та скоринки, яка вийде, передають Патріоти України. Картоплю треба почистити та на...