Осередок розмноження бактерій! А ви знали, скільки разів на місяць потрібно прати килимок для ванної

Регулярне чищення рушників надзвичайно важливе для підтримки гарної гігієни, але багато хто з нас забуває про килимки для ванної. Вони є осередком розмноження бактерій, але, на щастя, прості правила догляду збережуть вироби чистими, передають Патріоти України.

Експерт з клінінгу Уоррен Кінлох розповів, як правильно прати килимок для ванної кімнати і як часто на місяць потрібно це робити. Докладніше про це пише Express.

Середовище, в якому знаходяться килимки для ванної, означає, що вони є джерелом бруду та плісняви. Їх необхідно регулярно прати за високої температури.

За словами Кінлоха, рекомендується ретельно чистити килимок для ванної під час весняного генерального прибирання і продовжувати прати його кожні один-два тижні. Більшість людей перуть їх лише один або два рази на рік, через що на них залишаються бактерії, а у волокнах може утворитися пліснява.

Експерт радить прати тканинні килимки для ванної один або два рази на тиждень, щоб на них було якнайменше бактерій. Ви можете використовувати розведений розчин оцту, щоб справді вичистити бруд. Також не зайвим буде додати харчову соду: вона усуне небажані запахи.

Але навіть якщо чистити килимок двічі на тиждень, його все одно слід замінити за рік. Ще одна порада: майте кілька виробів. Так, поки випраний килимок буде сохнути, ви можете розмістити на підлозі інший.

Родина оцінить! Як приготувати ароматну картоплю зі скоринкою у духовці

вівторок, 23 квітень 2024, 10:15

Картопляні скибочки з ароматними прянощами, приготовлені у духовці, можуть стати ідеальним варіантом вечері. Готуйте за таким рецептом - і ви будете в захваті від смаку та скоринки, яка вийде, передають Патріоти України. Картоплю треба почистити та на...

Секрет досвідчених господинь! Що додати до котлетного фаршу - картоплю чи хліб

вівторок, 23 квітень 2024, 9:14

Всі ми звикли додавати до котлетного фаршу і картоплину і хліб, як робили наші мами та бабусі. Ці інгредієнти додаються для того, щоб зробити готові м’ясні вироби пишнішими та соковитішими, передають Патріоти України. Ось тільки варто задуматись, що к...