
Коли надворі термометр показує понад тридцять градусів, ми шукаємо чогось холодненького. Зазвичай, це морозиво, компот чи зелений чай із холодильника. Але можна приготувати ось цей смаколик – молочний кисіль. Він може бути рідким і густим, який більше подобається, передають Патріоти України.
Для його приготування нам необхідні такі продукти: молоко, цукор, крохмаль (кукурудзяний або картопляний), ванільний цукор.
Спочатку поставте на плиту кип’ятити 1 літр молока. Тим часом розмішайте в склянці холодного молока крохмаль.
Для рідкого – 1 ч.л. крохмалю на кожен стакан молока. Отже, для 1 літра молока – 5 ч. ложок.
Для густого – 1 ст. л. крохмалю на 200 мл молока, тобто 5 ст. ложок.
Коли молоко закипить, насипте цукор – 3-4 ст. ложки. В киплячу солодку суміш влийте молоко з крохмалем і швидко помішуючи, доведіть до кипіння. У кінці всипте 1-2 пакетики ванільного цукру.
Розлийте по креманках чи по тарілках, остудіть і покладіть у холодильник на кілька годин. Перед смакуванням можна полити вишневим чи будь-яким кислим варенням, а можна і просто так їсти.
Смачно, корисно, бюджетно і головне – дарує прохолоду влітку!
Справжнє вершкове масло - це не лише смак і аромат, а й користь для організму. На ринку часто трапляються підробки, розведені рослинними жирами. Ось як перевірити продукт, передають Патріоти України. 1. Перевірка упаковки та марки На етикетці має бути...
Якщо ви хочете зменшити калорії, уникнути тваринних жирів або просто не маєте масла під рукою, існує кілька ефективних замінників для випічки, передають Патріоти України. 1. Рослинні олії. 2. Яблучне пюре. 3. Йогурт або кефір. 4. Бананове пюре. 5. Горі...