Особливо оцінять діти: Як приготувати смачний молочний кисіль

Коли надворі термометр показує понад тридцять градусів, ми шукаємо чогось холодненького. Зазвичай, це морозиво, компот чи зелений чай із холодильника. Але можна приготувати ось цей смаколик – молочний кисіль. Він може бути рідким і густим, який більше подобається, передають Патріоти України.

Як приготувати молочний кисіль

Для його приготування нам необхідні такі продукти: молоко, цукор, крохмаль (кукурудзяний або картопляний), ванільний цукор.

Спочатку поставте на плиту кип’ятити 1 літр молока. Тим часом розмішайте в склянці холодного молока крохмаль.

Для рідкого – 1 ч.л. крохмалю на кожен стакан молока. Отже, для 1 літра молока – 5 ч. ложок.

Для густого – 1 ст. л. крохмалю на 200 мл молока, тобто 5 ст. ложок.

Коли молоко закипить, насипте цукор – 3-4 ст. ложки. В киплячу солодку суміш влийте молоко з крохмалем і швидко помішуючи, доведіть до кипіння. У кінці всипте 1-2 пакетики ванільного цукру.

Розлийте по креманках чи по тарілках, остудіть і покладіть у холодильник на кілька годин. Перед смакуванням можна полити вишневим чи будь-яким кислим варенням, а можна і просто так їсти.

Смачно, корисно, бюджетно і головне – дарує прохолоду влітку!

Джерело: ПростоВей

Господиням на замітку! Який продукт потрібно додати в котлети, щоб вони вийшли соковитими

понеділок, 23 грудень 2024, 19:09

Якщо ви любите соковиті котлети, то завжди можна попрацювати над рецептом, значно покращивши його. Деякі котлети дозволяють досягти приємного смаку та незвичайної соковитості, передають Патріоти України. Наприклад, можна додавати до складу інгредієнтів...

Є секрет! Як швидко приготувати смачне сало у прянощах

понеділок, 23 грудень 2024, 18:07

Сало для багатьох є улюбленим продуктом харчування, здатним швидко вгамувати голод, відновити сили та покращити стан здоров’я. Для українців сало – національний продукт, який залюбки всі ми майже щодня споживаємо, передають Патріоти України. Рецептів я...