Коли надворі термометр показує понад тридцять градусів, ми шукаємо чогось холодненького. Зазвичай, це морозиво, компот чи зелений чай із холодильника. Але можна приготувати ось цей смаколик – молочний кисіль. Він може бути рідким і густим, який більше подобається, передають Патріоти України.
Для його приготування нам необхідні такі продукти: молоко, цукор, крохмаль (кукурудзяний або картопляний), ванільний цукор.
Спочатку поставте на плиту кип’ятити 1 літр молока. Тим часом розмішайте в склянці холодного молока крохмаль.
Для рідкого – 1 ч.л. крохмалю на кожен стакан молока. Отже, для 1 літра молока – 5 ч. ложок.
Для густого – 1 ст. л. крохмалю на 200 мл молока, тобто 5 ст. ложок.
Коли молоко закипить, насипте цукор – 3-4 ст. ложки. В киплячу солодку суміш влийте молоко з крохмалем і швидко помішуючи, доведіть до кипіння. У кінці всипте 1-2 пакетики ванільного цукру.
Розлийте по креманках чи по тарілках, остудіть і покладіть у холодильник на кілька годин. Перед смакуванням можна полити вишневим чи будь-яким кислим варенням, а можна і просто так їсти.
Смачно, корисно, бюджетно і головне – дарує прохолоду влітку!
Наші рішення кажуть про нас більше, ніж здається на перший погляд, передають Патріоти України. Подивіться на три курки. Не думайте занадто довго. Просто виберіть ту, яка відразу привернула вашу увагу — і читайте розшифровку. Ваша підсвідомість вже зн...
Освіжувачі повітря можуть лише тимчасово маскувати запах, а килими та дивани мають здатність вбирати запахи, тому важливо проводити їх ретельне чищення принаймні раз на місяць, передають Патріоти України. Експертка з Clean and Scentsible розповіла, що ...