Особливо сподобаються дітлахам! Ліниві вареники з сиру які просто тануть у роті

Рецепт лінивих вареників з сиром дуже виручить, коли потрібно швидко зробити ситний гарячий сніданок. Між тим багато господинь не знають, як до нього підступитися. Давайте виправимо цю несправедливість, зазначають Патріоти України.

Ми пропонуємо рецепт. Грамотний. Смачний. Ідеальний для дитячого харчування. Особливо якщо застосувати хитрість, але про неї — на закуску. Щоб приготувати смачні і «правильні» ліниві вареники з сиру, нам знадобиться:

Інгредієнти:

  • 450 г сиру
  • 2 ст. ложки цукру
  • 1 яйце
  • 140 г борошна
  • сіль

Приготування:

Викладіть в миску сир, якщо купили у пачках — злегка розімніть виделкою. Вбийте яйце, перемішайте, посоліть. Додайте цукор, знову перемішайте.

Борошно просійте і всипте в сир. Розминайте виделкою до тих пір, поки це не стане досить важко. Обробну поверхню злегка присипте борошном. Викладіть з миски сирну суміш.

Замісіть тісто. Воно має бути м'яким, трохи вологим, трохи буде липнути до рук. Тоді ліниві вареники з сиром вийдуть повітряними і м'якими. Змочіть руки водою, щоб тісто не прилипало. Відрізавши шматочок тіста, скачайте з нього ковбаску. Наріжте її шматочками — це вже і є ліниві вареники.

Проте їм можна надати різну форму. Якщо нарізані шматочки приплюснути, натиснувши пальцем, вийдуть медальйончики з поглибленням в середині. В цьому поглибленні відмінно затримаються вершкове масло, сметанка або мед, з якими ви будете подавати ліниві вареники з сиром. Можна зробити ромбики. Для цього знову потрібно розкачати ковбаску і пальцями її прим'яти. Нарізати ковбаску навскоси ромбиками.

І не забудьте про борозенки, які можна зробити виделкою, обережно притискаючи її до поверхні.

Коли сирні ліниві вареники (або частина вареників) будуть зліплені, їх можна відразу ж зварити, або заморозити.

Якщо вирішили варити, поставте воду на вогонь, коли закипить, посоліть її. Викладіть вареники і варіть, поки вони не спливуть. Як правило, це 2-3 хвилини. Вийміть шумівкою на тарілку, щедро змащену вершковим маслом.

До лінивих вареників з сиру можна подати сметану, варення, мед — це традиційна подача страви.

Якщо ви готуєте ліниві вареники вперше

Сучасна інтерпретація рецепта ледачих вареників особливо припаде до душі дітям. Ідея в тому, щоб полити блюдо топпінгом: шоколадним, карамельним, полуничним, словом, будь-яким, який вам до душі.

Зайві або приготовлені на запас ліниві вареники можна і потрібно заморозити. Складіть їх на плоску дошку, посипану борошном.

Покладіть заготовки з тіста й сиру в морозилку. Коли вони застигнуть, перекладіть їх у пакет. Заморожені вареники варити так само, як і свіжоприготовані. Розморожувати їх не треба — достатньо витягти з холодильника й одразу викласти в підсолену киплячу воду.

І ще декілька хитрощів приготування:

  • для лінивих вареників треба брати некислий і жирний сир;
  • не сипте борошна більше норми, у варениках повинні відчуватися крупинки сиру;
  • не переварюйте, виймайте, як тільки спливуть, інакше вони стають «кисільними», їстівними, але не дуже смачними.
Джерело: Ukr.Media

Хіти тижня. Рецепт, як приготувати курячу печінку м'якою і апетитною - додамо всього один інгредієнт

неділя, 17 жовтень 2021, 23:30

Така печінка виходить дуже ніжною, соковитою і зовсім без гіркоти. Готується - легко і швидко. І щоб домогтися м'якості та неймовірної апетитності печінки, додамо всього один інгредієнт, передають Патріоти України. Таким чином можна смажити практ...

Хіти тижня. Ні, це не оселедець і не лосось: Вчені назвали найкориснішу рибу і пояснили чому

неділя, 17 жовтень 2021, 23:05

Як відомо, фаст-фуд чи надмірне вживання цукру і продуктів на його основі – не завжди є нашими найкращими друзями. Які до того ж можуть стати причиною запалення в організмі. І більшість видів риби вважають хорошими у боротьбі із такою проблемою. Але іс...