Освіжить дихання та зніме свербіж: ТОП-9 способів використання меду у побуті, про які ви могли не знати

Мед може стати рятівником у будь-якій ситуації. Зазвичай цей продукт використовують тільки у кулінарії, однак є багато інших способів його застосування. Ми розповімо, як мед може стати корисним у побуті, передають Патріоти України.

Освіжає подих

Якщо раптом вранці ви помічаєте, що зубна паста закінчилася, на допомогу прийде мед. Змішайте 1 столову ложку цього продукту з 1 склянкою теплої води, потім полоскайте горло протягом 30 секунд.

Антисептичні речовини в меді допомагають знищити бактерії, які викликають зубний наліт, що може призвести до не дуже свіжого подиху.

Знімає свербіж від укусу комах

Для швидкого полегшення свербежу потрібно нанести невелику кількість меду на кожен укус. Протизапальний засіб заспокоїть роздратовану шкіру.

Допомагає позбутися мурах

Щоб позбутися мурах, потрібно змішати 1 столову ложку меду і 2 чайні ложки бури. Покладіть суміш на невеликі шматочки картону та розмістіть у місцях, де збираються мурахи.

Рятує цуценят від проблем із шлунком

Мед підійде для того, щоб полегшити шлункові проблеми цуценяти. Невелику ложку цього продукту дайте собаці. Мед містить ензими, які сприяють травленню, тож цуценя швидко почуватиметься краще.

Забирає гостроту страви

Якщо страва вийшла набагато гострішою, ніж потрібно було, спробуйте додати ложку меду та вичавлений сік лайма.

Надає блиск волоссю

Змішайте по 2 столові ложки меду та оливкової олії, розігрійте в мікрохвильовці та нанесіть на все волосся. Укутайте голову рушником і залиште так на 30 хвилин. Після цього сполосніть голову чистою водою.

Загоює подряпини

Мед має антибактеріальні властивості та допомагає вбивати мікроби, які можуть призвести до інфекції. Крім того, мед утримує молекули води, що допомагає зберегти шкіру вологою.

Діє як снодійне

Рекомендується з'їсти ложку продукту перед сном. Мед містить триптофан, який допомагає швидко заснути.

Допомагає зрізаним квітам простояти у вазі довше

Секрет, який збереже квіти на довше, полягає у тому, щоб щоразу, коли змінюється вода у вазі, додавати по 1 столовій ложці меду й оцту.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...