От у чому причина! Навіщо досвідчені господині додають соду у котлетний фарш

Сода має унікальну здатність "зрівнювати" смак різнорідних компонентів, завдяки чому страва виходить більш збалансованою, передають Патріоти України.

Подробиці

Якщо вам здається, що м’ясо недостатньо якісне (жорстке), то невелика кількість соди допоможе його пом’якшити. В результаті навіть із недорогих продуктів виходить приготувати якісні котлети. Також завдяки соді страва завжди виходить пишною. Порошок має чудову здатність буквально “піднімати” фарш.

Як правильно додавати продукт

Якщо ви вирішили додати соду у фарш, то робити це потрібно обережно. Занадто велика кількість додасть котлетам дивного присмаку, тому дотримуйтесь норм.

На половину кілограма м’ясних продуктів потрібно трохи більше половини маленької ложки соди.

Її слід рівномірно розподілити по фаршу, а потім зайнятися його вимішуванням.

Також не варто вводити молочні продукти до складу компонентів. Після попередньої підготовки фарш потрібно на годину відправити у холодильник.

Варто включити в раціон! ТОП-11 продуктів, які роблять мозок гострішим

вівторок, 23 грудень 2025, 19:06

Наш мозок - це найпотужніший "м’яз" нашого тіла, який потребує не лише тренувань, а й правильного харчування. Те, що ми їмо щодня, безпосередньо впливає на концентрацію, пам’ять, швидкість мислення та емоційний стан, передають Патріоти України. Деякі п...

Повільно вбиває! Це найгірша закуска для вашого серця

вівторок, 23 грудень 2025, 18:10

Кардіологи попереджають: картопляні чіпси - це не просто калорійна закуска, а серйозна загроза для серцево-судинної системи, передають Патріоти України. Навіть запечені чіпси не є безпечним варіантом — вони все одно містять багато рафінованих вуглеводі...