От у чому секрет! Як готувати макарони, щоб вони не злипалися

Багатьох господарок засмучує той факт, що при варінні макарони липнуть один до одного: це не тільки псує візуальні відчуття від страви, а й суттєво відбивається на її смакових якостях, передають Патріоти України.

Незважаючи на той факт, що на всіх макаронних виробах є інструкція, в якій містяться рекомендації щодо правильного приготування, цих заходів не достатньо.

Подробиці

Візьміть собі на озброєння наступні 5 секретів:

  1. Води в каструлі має бути багато: макарони повинні почуватися дуже вільно.
  2. Солити воду слід лише після того, як вона закипіла. Додаємо сіль за смаком
  3. Потім слід додавати самі макаронні вироби. До речі, варити їх слід лише на середньому вогні.
  4. Додаємо 1 столову ложку оливкової олії. Це практично не вплине на смакові якості, зате вони не будуть злипатись.
  5. Найголовніший секрет полягає в тому, що весь час варіння вам доведеться не відходити від плити – необхідно помішувати вашу страву.

Час зазвичай вказується прямо на упаковці – у середньому 7-10 хвилин. Після просто злийте воду і відкиньте макарони на друшляк. Промивати їх після цього не потрібно.

Варто знати! Які продукти затримують воду і викликають набряки

неділя, 16 березень 2025, 18:10

Набряки, або затримка води в організмі, можуть бути спричинені різними факторами, включаючи неправильне харчування. Деякі продукти можуть сприяти затримці води через їхній вплив на рівень натрію, вуглеводів або інших компонентів, що можуть порушувати б...

Ефект здивує, але: Що буде, якщо їсти гречку щодня

неділя, 16 березень 2025, 17:50

Гречка — це дуже корисний продукт, який має багато переваг для здоров'я. Вона багата на вітаміни, мінерали, клітковину та білки, тому регулярне споживання гречки може мати позитивний вплив на організм. Проте, як і з будь-яким іншим продуктом, важливо д...