От у чому секрет! Як готувати макарони, щоб вони не злипалися

Багатьох господарок засмучує той факт, що при варінні макарони липнуть один до одного: це не тільки псує візуальні відчуття від страви, а й суттєво відбивається на її смакових якостях, передають Патріоти України.

Незважаючи на той факт, що на всіх макаронних виробах є інструкція, в якій містяться рекомендації щодо правильного приготування, цих заходів не достатньо.

Подробиці

Візьміть собі на озброєння наступні 5 секретів:

  1. Води в каструлі має бути багато: макарони повинні почуватися дуже вільно.
  2. Солити воду слід лише після того, як вона закипіла. Додаємо сіль за смаком
  3. Потім слід додавати самі макаронні вироби. До речі, варити їх слід лише на середньому вогні.
  4. Додаємо 1 столову ложку оливкової олії. Це практично не вплине на смакові якості, зате вони не будуть злипатись.
  5. Найголовніший секрет полягає в тому, що весь час варіння вам доведеться не відходити від плити – необхідно помішувати вашу страву.

Час зазвичай вказується прямо на упаковці – у середньому 7-10 хвилин. Після просто злийте воду і відкиньте макарони на друшляк. Промивати їх після цього не потрібно.

Дуже смачно! Ця запіканка з картоплі стане вашою улюбленою вечерею

четвер, 16 травень 2024, 18:07

Смачно нагодувати родину — це завдання із зірочкою. Кожен день хочеться щось іншого та нового. Картопля є одним із найулюбленіших коренеплодів, які запікають, варять, смажать. Пропонуємо вам ще один варіант страви для вечері, які вийде ніжним та аромат...

А ви це знали? Навіщо кидати в бульйон кубик льоду

четвер, 16 травень 2024, 17:07

Іноді професійні кулінари роблять дії, які здаються нам, кухарям-аматорам дивними. Один із найяскравіших прикладів – це використання льоду при приготуванні бульйону. Перед закипанням відвару деякі кухарі відправляють у каструлю кубик льоду. Недосвідчен...