От у чому секрет! Як готувати макарони, щоб вони не злипалися

Багатьох господарок засмучує той факт, що при варінні макарони липнуть один до одного: це не тільки псує візуальні відчуття від страви, а й суттєво відбивається на її смакових якостях, передають Патріоти України.

Незважаючи на той факт, що на всіх макаронних виробах є інструкція, в якій містяться рекомендації щодо правильного приготування, цих заходів не достатньо.

Подробиці

Візьміть собі на озброєння наступні 5 секретів:

  1. Води в каструлі має бути багато: макарони повинні почуватися дуже вільно.
  2. Солити воду слід лише після того, як вона закипіла. Додаємо сіль за смаком
  3. Потім слід додавати самі макаронні вироби. До речі, варити їх слід лише на середньому вогні.
  4. Додаємо 1 столову ложку оливкової олії. Це практично не вплине на смакові якості, зате вони не будуть злипатись.
  5. Найголовніший секрет полягає в тому, що весь час варіння вам доведеться не відходити від плити – необхідно помішувати вашу страву.

Час зазвичай вказується прямо на упаковці – у середньому 7-10 хвилин. Після просто злийте воду і відкиньте макарони на друшляк. Промивати їх після цього не потрібно.

Є секрет! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

субота, 14 червень 2025, 18:35

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними, передають Патріоти України. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт...

Ви могли це не знати! Названо помилку, через яку кава виходить несмачною

субота, 14 червень 2025, 13:05

Багато хто варить каву щодня – швидко, за звичкою. Але навіть у такій простій справі є нюанси, які впливають на смак напою. Іноді кава виходить надто гіркою або зовсім без аромату. Причина може бути зовсім неочевидною. Саме на неї найчастіше ніхто не з...