Любителі кави знають, що найкращий напій можна отримати тільки в тому разі, якщо молоти зерна самостійно, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
Перший крок до правильного помелу кавових зерен — це розуміння різних ступенів помелу.
Вони можуть варіюватися від грубого до дуже дрібного, і кожен ступінь помелу призначений для певного способу приготування кави. Наприклад, грубий помел ідеально підходить для фільтрованої кави, тоді як дрібний помел використовується для еспресо.
Кавомолка має бути якісною
Ключовим елементом успішного помелу є якісна кавомолка.
Важлива умова: у кавомолці має бути можливість налаштування помелу. Якщо цього не буде, не вийде контролювати товщину помелу, а це негативно позначиться на смаку напою.
Який помел вибрати
Кожен спосіб приготування кави вимагає певного ступеня помелу. Можна згадати кілька прикладів:
Ступінь помелу відіграє ключове значення. Якщо його не враховувати, тоді не вийде зварити ароматний і корисний напій.
Як правильно зберігати й використовувати
Кожен має розуміти, що одразу після помелу смак і аромат починають поступово втрачатися. Тому важливо використовувати свіжомелену каву якомога швидше. А якщо залишилося занадто багато подрібненої кави, її необхідно пересипати в герметичний контейнер.
Багато хто, прагнучи позбутися зайвих кілограмів, ретельно контролює свій раціон та регулярно займається спортом. Однак бувають випадки, коли, незважаючи на всі зусилля, стрілка ваг вперто показує одне й те саме число. Причиною цього можуть бути не лиш...
Не поспішайте їх викидати — ці паростки можуть стати корисними помічниками на вашій грядці, передають Патріоти України. Висаджені в ґрунт на глибину близько 7 см і рясно политі за температури не нижче +10 °C, вони добре приживаються і дають нові рослин...