От у чому секрет! Як повернути м'якість махровим рушникам і як зробити так, щоб вони залишалися м'якими

Махрові рушники є невіддільною частиною нашого повсякденного комфорту у ванній кімнаті. Однак з часом вони можуть стати жорсткими та грубими, що значно знижує їхню приємність у використанні, передають Патріоти України.

Важливо знати, як правильно доглядати за ними, щоб зберегти їх м'якість на довгий час, а також як відновити м'якість, якщо вони вже встигли втратити її, інформує Ukr.Media.

Основні помилки у догляді за махровими рушниками:

  • Використання порошку для прання замість рідкого засобу, що ускладнює повне виполіскування і призводить до забивання волокон тканини.
  • Прання рушників разом з іншою білизною та перевантаження пральної машини, що заважає вільній циркуляції води та мийного засобу.
  • Вибір невідповідних програм прання, включаючи занадто гарячі режими, що сприяють зношуванню тканини, та економічні режими, при яких тканина погано виполіскується.
  • Сушіння під прямим сонячним промінням, що може сприяти жорсткості рушників.

Щоб відновити м'якість жорстких рушників, можна використовувати наступні методи:

  • Замочування у міцному сольовому розчині (2-3 ст. ложки солі на 5 л води) на 2-3 години.
  • Прання з віджимом не більше 800 оборотів при температурі 40 градусів з додатковим полосканням. За хорошої погоди віджимання можна знизити до 400 обертів.
  • Додавання у відсік з рідким мийним засобом 2 ст. ложки харчової соди та 1.5 ст. ложки простої солі для пом'якшення води.
  • Використання силіконових губок або м'ячиків для прання, доданих безпосередньо до барабана пральної машини.
  • Прогладжування праскою з парою після сушіння для розпушування волокон.

Регулярне застосування цих рекомендацій не тільки допоможе повернути м'якість рушникам, які вже стали жорсткими, а й запобігатиме цій проблемі в майбутньому.

Повторення процедури замочування в сольовому розчині рекомендується за перших ознак втрати м'якості, зазвичай досить двох-трьох таких процедур. Ці прості кроки допоможуть зберегти ваші махрові рушники м'якими та приємними на дотик на довгі роки.

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...