От у чому секрет! Як приготувати ідеальну картоплю фрі в домашніх умовах

Приготувати смачну картоплю фрі, яка була б м’якою всередині та хрумкою зовні, не так вже й складно. Головне - дотримуватись деяких правил, і тоді у вас без проблем вдасться подати до столу страву у супроводі апетитного гарніру, передають Патріоти України.

Подробиці

  1. Бульби, звичайно, слід очистити. Щоб отримати прямокутні брусочки, зріжте округлі частини з усіх боків кожної картоплини, після чого наріжте картоплю на шматочки;
  2. Щоб видалити зайвий крохмаль із картоплі, залиште його в мисці, наповненій холодною водою, на півгодини;
  3. У каструлю налийте воду і додайте оцет. На кілограм сирої картоплі знадобиться 2 літри води, 2 столові ложки оцту та 1 столова ложка солі. Дочекайтесь, поки вода закипить, і відправляйте в каструлю нарізану картоплю. Після повторного закипання відварювати картопляні скибочки слід трохи більше 2-3 хвилин;
  4. Воду злийте, а картоплю розкладіть на паперовому рушнику, щоб вона обсохла;
  5. Останній етап – жарка у фритюрі. Обсмажувати картопляні часточки слід порціями протягом щонайменше 1 хвилини.

За таким рецептом картопля фрі виходить дуже смачною, особливо якщо подавати її з улюбленим соусом.

Думаєте, що харчуєтеся правильно? Ці продукти можуть псувати ваш сон

понеділок, 24 листопад 2025, 12:58

Здоровий сон - запорука нашого благополуччя та відновлення. Проте навіть корисна вечеря може заважати заснути, якщо її вживати в неправильний час. Дізнайтеся, які продукти краще уникати перед сном, передають Патріоти України. Ваш організм вночі сповіль...

ТОП-4 фактори, що уповільнюють ваш метаболізм, навіть якщо ви думаєте, що все робите правильно

понеділок, 24 листопад 2025, 12:40

Метаболізм - це сукупність процесів, що перетворюють їжу на енергію, будують та відновлюють тканини, регулюють температуру та функції органів. Швидкість метаболізму визначає, як ефективно організм використовує енергію. Але деякі звички та фактори можут...