От у чому секрет! Як приготувати ідеальну картоплю фрі в домашніх умовах

Приготувати смачну картоплю фрі, яка була б м’якою всередині та хрумкою зовні, не так вже й складно. Головне - дотримуватись деяких правил, і тоді у вас без проблем вдасться подати до столу страву у супроводі апетитного гарніру, передають Патріоти України.

Подробиці

  1. Бульби, звичайно, слід очистити. Щоб отримати прямокутні брусочки, зріжте округлі частини з усіх боків кожної картоплини, після чого наріжте картоплю на шматочки;
  2. Щоб видалити зайвий крохмаль із картоплі, залиште його в мисці, наповненій холодною водою, на півгодини;
  3. У каструлю налийте воду і додайте оцет. На кілограм сирої картоплі знадобиться 2 літри води, 2 столові ложки оцту та 1 столова ложка солі. Дочекайтесь, поки вода закипить, і відправляйте в каструлю нарізану картоплю. Після повторного закипання відварювати картопляні скибочки слід трохи більше 2-3 хвилин;
  4. Воду злийте, а картоплю розкладіть на паперовому рушнику, щоб вона обсохла;
  5. Останній етап – жарка у фритюрі. Обсмажувати картопляні часточки слід порціями протягом щонайменше 1 хвилини.

За таким рецептом картопля фрі виходить дуже смачною, особливо якщо подавати її з улюбленим соусом.

А ви це знали? Що не можна готувати в мультиварці - ви просто зіпсуєте продукти

п’ятниця, 7 листопад 2025, 11:47

Мультиварка стала справжнім порятунком для тих, хто хоче швидко приготувати вечерю без зайвого клопоту. Вона зручна, економить час і дозволяє просто закласти інгредієнти, обрати програму і дочекатися готової страви. Але є продукти, які категорично не в...

Є секрет! Що зробити, щоб в холодильнику завжди приємно пахло

п’ятниця, 7 листопад 2025, 10:45

Неприємний запах у холодильнику - поширена проблема, яка з часом з’являється навіть у нових приладах. Причиною часто стають залишки їжі з сильним ароматом або продукти, що зберігаються без кришки. Навіть після миття полиць запах може швидко повернутися...