От у чому секрет! Як швидко розварити горох без використання солі та соди

Горох досить специфічний продукт, тому він користується меншою популярністю порівняно з іншими крупами. Досить шкода, бо з ним виходять смачні як гарніри, так і перші страви. А особливість їх полягає в необхідності, щоб горох розварився, передають Патріоти України.

Подробиці

Якщо ви зібралися готувати горох, тоді вам знадобляться наступні поради. Горох рекомендують попередньо замочувати. Найкраще це робити з вечора, щоб на наступний день поставити його варити. На приготування іноді потрібно 1,5 години, але з замочуванням за 40-50 хвилин цілком можливо зварити крупу в потрібній вам консистенції.

Пришвидшити процес варіння можна, якщо перемолоти горох в порошкоподібний стан. Проте це варто робити в крайньому випадку. Такий спосіб дещо псує смак готового продукту.

Є ще один хороший спосіб. В каструлю з горохом додайте кілька ложок олії або масла. На поверхні утвориться плівка. Саме вона буде виконувати роль кришки. Під нею температура кипіння води збільшиться, отже, горох швидше приготується. Такий метод можна використовувати не тільки для гороху, але я для сочевиці.Горох досить специфічний продукт, тому він користується меншою популярністю порівняно з іншими крупами. Досить шкода, бо з ним виходять смачні як гарніри, так і перші страви. А особливість їх полягає в необхідності, щоб горох розварився.

Подробиці

Якщо ви зібралися готувати горох, тоді вам знадобляться наступні поради. Горох рекомендують попередньо замочувати. Найкраще це робити з вечора, щоб на наступний день поставити його варити. На приготування іноді потрібно 1,5 години, але з замочуванням за 40-50 хвилин цілком можливо зварити крупу в потрібній вам консистенції.

Пришвидшити процес варіння можна, якщо перемолоти горох в порошкоподібний стан. Проте це варто робити в крайньому випадку. Такий спосіб дещо псує смак готового продукту.

Є ще один хороший спосіб. В каструлю з горохом додайте кілька ложок олії або масла. На поверхні утвориться плівка. Саме вона буде виконувати роль кришки. Під нею температура кипіння води збільшиться, отже, горох швидше приготується. Такий метод можна використовувати не тільки для гороху, але я для сочевиці.

Водіям на замітку! Що робити, коли забули ключі всередині автомобіля

понеділок, 19 травень 2025, 17:37

Чимало водіїв стикалися з ситуацією, коли ключі від авто залишилися замкненими всередині. Фахівці закликали не розбивати вікно, натомість є декілька кращих способів. Про це пише АВТОПІЛОТ, передають Патріоти України. 1. Перевірте всі двері. Насамперед,...

Це може здивувати! Чому старі рушники краще вбирають вологу, ніж нові

понеділок, 19 травень 2025, 16:44

Старі рушники справді поглинають вологу краще, ніж нові – і це не відчуття, а науковий факт. Вони позбавляються заводських покриттів, їхні волокна розпушуються, і з часом тканина "працює" так, як і має, передають Патріоти України. Проте важливо не допу...