От у чому секрет! Як швидко зварити буряк без втрати кольору, смаку та корисних речовин

Буряк - корисний і популярний овоч. Але варіння займає в кращому разі годину, але іноді в рази більше, передають Патріоти України.

Деякі умільці прискорюють процес за допомогою мікрохвильовки або духовки, але є ще один спосіб. Він простіший і не потребує додаткової техніки.

Буряк потрібно відварити не до повної готовності. В ідеалі його слід проварити до стану, трохи більшого, ніж напівготовність. Потім овоч потрібно витягти з гарячої води й відразу занурити в заготовлений посуд із крижаною водою.

Можна, наприклад, набрати воду з-під крана, а потім кинути туди кубики льоду. У воді буряк має полежати приблизно 5-8 хвилин. Так він "дійде" до потрібної кондиції і стане м'яким. І річ навіть не у швидкості приготування, адже такий спосіб дає змогу ліпше зберегти смак буряка та корисні речовини.

Народні прикмети на 14 березня. Чому у Венедиктів день треба бути особливо уважними до домашніх тварин

п’ятниця, 14 березень 2025, 7:05

Народні прикмети на 14 березня. Чому у Венедиктів день треба бути особливо уважними до домашніх тварин і гострих предметів. 14 березня за новим стилем (27 березня за старим) християни східного обряду згадують преподобного Венедикта, а також благовірног...

Ви будете здивовані! Які продукти викликають депресію

четвер, 13 березень 2025, 23:10

Деякі продукти можуть впливати на наш настрій і навіть сприяти розвитку депресії через вплив на рівень цукру в крові, гормональний баланс або нейромедіатори в мозку. Ось кілька продуктів, які можуть негативно впливати на психічне здоров'я та викликати ...