От у чому секрет! Як смажити шашлик, щоб він вийшов соковитим

Найчастіше люди готують шашлик, особливо не замислюючись над способом його маринування та тим, як смажити м’ясо в подальшому. Проте, кожен етап приготування шашлику грає особливу роль у формуванні його кінцевого смаку, передають Патріоти України.

Саме тому FoodOboz вирішив представити до вашої уваги найцінніші поради з приготування шашлику. Слідуючи їм, шашлик завжди вийде смачним та надзвичайно соковитим.

Маринад

Для приготування шашлику можна використовувати будь-який маринад, що прийдеться до смаку. Проте, є одне незмінне правило: солити шашлик потрібно лишень за 10 хвилин до його відправки на мангал.

Справа в тому, що сіль миттєво вбирає всю воду з волокон м’яса, від чого воно стає твердим та сухим. Коли вугілля для обсмажування практично готове – саме час додати у шашлик сіль та добре перемішати.

Мангал за грань

Вугілля відіграє одну з найважливіших ролей під час приготування соковитого шашлику. М’ясо слід починати смажити тільки тоді, коли вугілля вже покрилося білим попелом. Воно має бути рівномірно розподілене по всій площині мангалу.

Шампури

Для правильного приготування шашлику потрібно використовувати лишень товсті шампури. Метал буде прогріватись повільно та рівномірно, в результаті чого м’ясо буде правильно просмажуватись із середини.

Час приготування

Час приготування шашлику залежить від розмірів шматків м’яса, надягнутих на шампури. Найоптимальнішим розміром одного шматка рахується той, що приблизно дорівнює 2/3 від сигаретної пачки. Середній час приготування такого шматка м’яса на вугіллі дорівнює 20 хвилинам.

А ви це знали? Навіщо при приготуванні рису потрібні два чайні пакетики

субота, 4 травень 2024, 17:12

Рисова каша є традиційним гарніром, за приготування якого кулінари беруться досить часто, передають Патріоти України. Але якщо доволі часто готувати страву, вона приїдається. Пропонуємо вихід з ситуації – приготуйте рис за новим рецептом, використавши...

Не робіть так! ТОП-3 найбільші помилки при варінні овочів

субота, 4 травень 2024, 12:30

Овочі - корисна зелень та їстівні плоди, які не лише приємні на смак, а й збагачують наш раціон, передають Патріоти України. У процесі їх приготування частина поживних речовин втрачається, якщо були допущені помилки при готуванні. Деякі правила не вар...