От у чому секрет! Як та скільки варити кукурудзу і що додати у воду, щоб вона була м'якою

Що потрібно додати у воду, коли вариться кукурудза, щоб вона була м'якою та ніжною, передають Патріоти України.

Щоб кукурудза вийшла смачною, потрібно вибирати молоді качани.

Ознаки за якими потрібно вибирати кукурудзу:

  • Листя, в які загорнуті качани повинні бути зеленими, це свідчить, що кукурудза свіжа.
  • Зерна у кукурудзи повинні бути молочно-жовтого кольору та м'які на дотик.
  • Щоб качани варилися рівномірно, відбирайте їх однакові за розміром.

Скільки варити кукурудзу

  • Молоді качани доводять до кипіння і варять близько 15 хвилин у киплячій воді. Після цього вогонь можна вимкнути та залишити продукт у тій же воді ще на пів години.
  • У старої, перезрілої кукурудзи зернятка темні. Час варіння таких качанів від 40 хвилин до 2 годин.
  • Найшвидше готується кукурудза солодкого сорту бондюель – вистачить 10 хвилин у киплячій воді.

Як зварити кукурудзу, щоб вона буля м'якою, що додати

Щоб кукурудза вийшла солодкою й ніжною, господині радять додати у воду, в якій вариться кукурудза:

  • Трохи молока. вуглеводи, які є в молоці при нагріванні розщеплюються, і це робить кукурудзу солодшою.
  • Шматок вершкового масла.

Солити воду при варінні рекомендується вкінці, за 5 хвилин до готовності.

Готову кукурудзу можна осипати сіллю, тертим сиром, змастити вершковим маслом або олією.

Є простий секрет! Як зупинити нічну тягу до їжі

субота, 1 листопад 2025, 9:49

Час спати, а все, про що ви можете думати, це чипси та печиво у вашій кухонній шафці. Хоча немає нічого поганого в тому, щоб перекусити солодким або солоним, вживання їжі перед сном може сприяти кислотному рефлюксу або розладу шлунка. А нічна тяга або ...

Шкірка не трісне! Як правильно зварити картоплю "в мундирі"

субота, 1 листопад 2025, 7:44

Страви з картоплі дуже популярні в українців. У багатьох салатах часто використовують картоплю, зварену "в мундирах", передають Патріоти України. Відомо, що така картопля корисніша за очищену. Але не у всіх виходить його зварити так, щоб шкірка не тріс...