От у чому секрет! Як зберегти соковитість грудки в процесі смаження

Багато хто знає про те, що куряче філе є дуже складним м’ясом для смаження, оскільки в процесі термічної обробки втрачає соковитість. Тому грудка часто виходить сухою. Однак при правильному методі смаження цього можна уникнути. Які секрети у цьому допоможуть, передають Патріоти України.

Попрацюйте молоточком

Не всі відбивають курячі грудки, що є великим недоглядом. Насправді цей підготовчий етап допомагає приготувати надзвичайно соковите м’ясо, що буквально тане в роті.

Тому не забувайте використовувати молоточок при приготуванні філе.

Маринад

Можна використовувати будь-який вид маринаду, оскільки з куркою добре поєднуються багато смаків. Маринад дозволить м’ясу стати соковитішим і приємнішим на смак.

Перед самою жаркою варто обробити порційні шматки сумішшю із солі та чорного меленого перцю.

Правильне смаження

Спочатку ми якісно прогріваємо сковорідку з олією, щоб посуд набув оптимальної температури. Декілька хвилин обсмажуємо філе з двох сторін до того моменту, поки не утвориться скоринка.

Потім зменшуємо вогонь та використовуємо кришку. Готувати потрібно лише десять хвилин.

Просто киньте це в каструлю й проваріть 15 хвилин - суміш, яка прибирає навіть запах смаженої риби

п’ятниця, 5 грудень 2025, 7:14

Необхідно швидко освіжити оселю без хімії? Усе, що вам потрібно, - бананова шкірка та кориця. Цю просту домашню суміш можна зробити за кілька хвилин, а результат здивує навіть скептиків. Вона не лише нейтралізує неприємні запахи, а й чудово підходить я...

Народні прикмети на 5 грудня: Чому та як українки спрадавна у Савин день шанували своїх чоловіків. Що клали під подушку, аби спонукати фінансове благополуччя впродовж року

п’ятниця, 5 грудень 2025, 7:08

Православне свято 5 грудня за новим календарем (18 грудня за старим) - день пам'яті преподобного Сави Освяченого, чудотворця. У народному календарі - Савин день. За старим стилем цього дня шанували святого Прокопія Читця. За юліанським календарем цього...