Дуже часто буває, що банани, придбані вранці, вже під вечір стають чорними. Шкірка має неприємний колір і стає липкою. Їсти такі плоди вже не дуже хочеться. І все це через те, що ви неправильно зберігаєте такий фрукт, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість про причину швидкого почорніння бананової шкірки. А також про те, де краще зберігати фрукти.
Чому шкірка бананів чорніє
Коли банани зривають зеленими – плоди продовжують активне дозрівання під час транспортування. І якщо з'являються почорнілі ділянки – це означає, що банан починає перезрівати. Через деякий час шкірка чорніє повністю. Але якщо правильно зберігати банани – вони довго будуть мати приємний жовтий колір.
Чи можна зберігати банани в холодильнику
Скоріше ні, ніж так. Низькі температури погано впливають на фрукт. Але якщо це єдиний варіант – потрібно дотримуватись декількох правил.
Як можна зберігати банани в холодильнику
1. Загорнути банани в газету або в папір.
2. Почистити, нарізати і помісити в контейнер і збризнути лимонним соком.
3. Заморозити шматочки почищених бананів у вакуумні пакети.
4. Заморозити у стані пюре (варіант підходить для приготування десертів).
Як зберігати банани в кімнаті
1. Кладіть плоди в кухонну шафу або в комору, якщо така є.
2. Не залишайте банани на поверхні в теплому приміщенні, а також в підвішеному стані.
Демі Мур, яку ще називають легендою Голлівуду, здається, старіти не збирається. 62-річна зірка виглядає на 40 років без всілякого фотошопу та фільтрів. В чому секрет краси акторки, передають Патріоти України з посиланням на РБК. 7 секретів молодості Де...
Для ефективного схуднення важливо вибрати дієту, яка не тільки зменшує вагу, але й підтримує відчуття ситості. Включення білка в раціон допомагає наростити м’язову масу, що сприяє спалюванню більше калорій, а також знижує голод, допомагаючи дочекатись ...