
Дуже часто буває, що банани, придбані вранці, вже під вечір стають чорними. Шкірка має неприємний колір і стає липкою. Їсти такі плоди вже не дуже хочеться. І все це через те, що ви неправильно зберігаєте такий фрукт, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість про причину швидкого почорніння бананової шкірки. А також про те, де краще зберігати фрукти.
Чому шкірка бананів чорніє
Коли банани зривають зеленими – плоди продовжують активне дозрівання під час транспортування. І якщо з'являються почорнілі ділянки – це означає, що банан починає перезрівати. Через деякий час шкірка чорніє повністю. Але якщо правильно зберігати банани – вони довго будуть мати приємний жовтий колір.
Чи можна зберігати банани в холодильнику
Скоріше ні, ніж так. Низькі температури погано впливають на фрукт. Але якщо це єдиний варіант – потрібно дотримуватись декількох правил.
Як можна зберігати банани в холодильнику
1. Загорнути банани в газету або в папір.
2. Почистити, нарізати і помісити в контейнер і збризнути лимонним соком.
3. Заморозити шматочки почищених бананів у вакуумні пакети.
4. Заморозити у стані пюре (варіант підходить для приготування десертів).
Як зберігати банани в кімнаті
1. Кладіть плоди в кухонну шафу або в комору, якщо така є.
2. Не залишайте банани на поверхні в теплому приміщенні, а також в підвішеному стані.
Блискуча підлога може швидко втратити свіжий вигляд через одну поширену помилку: залишки миючого засобу та надлишок води створюють липку плівку, яка притягує пил і бруд. Результат - замість чистоти, підлога швидко стає тьмяною, передають Патріоти Украї...
Оптичні ілюзії вже давно стали трендом, адже всього один погляд на зображення може підказати щось несподіване про характер людини. Подібні тести привертають увагу тим, що не потребують часу чи спеціальних знань, але допомагають замислитися над власними...