От у чому секрет! Як зберігати банани, щоб вони довго не темніли - ділимось дієвими методами

Дуже часто буває, що банани, придбані вранці, вже під вечір стають чорними. Шкірка має неприємний колір і стає липкою. Їсти такі плоди вже не дуже хочеться. І все це через те, що ви неправильно зберігаєте такий фрукт, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість про причину швидкого почорніння бананової шкірки. А також про те, де краще зберігати фрукти.

Чому шкірка бананів чорніє

Коли банани зривають зеленими – плоди продовжують активне дозрівання під час транспортування. І якщо з'являються почорнілі ділянки – це означає, що банан починає перезрівати. Через деякий час шкірка чорніє повністю. Але якщо правильно зберігати банани – вони довго будуть мати приємний жовтий колір.

Чи можна зберігати банани в холодильнику

Скоріше ні, ніж так. Низькі температури погано впливають на фрукт. Але якщо це єдиний варіант – потрібно дотримуватись декількох правил.

Як можна зберігати банани в холодильнику

1. Загорнути банани в газету або в папір.

2. Почистити, нарізати і помісити в контейнер і збризнути лимонним соком.

3. Заморозити шматочки почищених бананів у вакуумні пакети.

4. Заморозити у стані пюре (варіант підходить для приготування десертів).

Як зберігати банани в кімнаті

1. Кладіть плоди в кухонну шафу або в комору, якщо така є.

2. Не залишайте банани на поверхні в теплому приміщенні, а також в підвішеному стані.

Творить дива! Декілька крапель цього засобу - і кімнатні квітки зазеленіють

понеділок, 20 січень 2025, 17:12

Досвідчені квітникарі розкрили рецепт потужного засобу, який поверне до життя квітки, що погано ростуть в осінньо-зимовий період. Підживлення простимулює цвітіння і зробить рослини зеленішими та здоровішими, передають Патріоти України. Поповнити брак п...

Що потрібно додати до тіста, щоб приготувати млинці з дірочками

понеділок, 20 січень 2025, 16:12

Безумовно, всім подобається, коли млинці виходять з дірочками. Така страва має дуже апетитний зовнішній вигляд, передають Патріоти України. Однак домогтися подібної ніздрюватості досить складно. Потрібно враховувати одразу декілька нюансів приготування...