От у чому секрет! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними.

Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт був придатний до вживання якомога довше, є кілька дієвих і простих лайфхаків, якими ми поспішаємо поділитися.

Зберігайте банани окремо від інших фруктів

Багато фруктів та овочів виділяють етилен — шкідливий газ, який сприяє швидкому розкладанню сусідніх продуктів. А банани особливо чутливі до етилену. Отже краще тримати їх подалі від інших рослинних продуктів (читайте також: Небезпечне сусідство: продукти, які не можна зберігати разом (а ви знали?)).

Підвісьте їх

Сьогодні на просторах онлайн магазинів можна знайти спеціальну вішалку для бананів. Краще придбати таку і зберігати банани на ній, так вони залишаться довшими жовтими.

Покладіть банани у холодильник

Низька температура уповільнює процес хімічного дозрівання. Тому стиглі банани краще тримати у холодильнику. Правда, там їхня шкірка теж досить швидко стане коричневою, проте всередині вони збережуть приємний смак і пружну текстуру.

Збризкайте банани соком лимона.

Якщо вам потрібно зберегти свіжість вже очищених бананів – збризкайте їх соком лимона або лайма. Відомо, що цитрусові уповільнюють процеси окислення, саме тому банани збережуть свій смак та текстуру довше.

Заморозьте банани

Навіть якщо застосувати всі перелічені вище лайфхаки, свіжі банани все одно не зможуть зберегти первозданний вигляд довше тижня. Якщо цього вам мало, краще їх заморозити. У морозильнику термін придатності бананів збільшиться до місяця. Це особливо актуально, якщо фрукт потрібен вам для випічки та десертів, смузі або домашнього морозива.

Яке масло краще купувати - 73% чи 82% - пояснюють експерти

неділя, 2 листопад 2025, 8:45

На полицях магазинів можна побачити вершкове масло з різним вмістом жиру - 72,5%, 73%, 80% чи 82%. Багато хто вважає, що це просто питання смаку, але насправді різниця між ними суттєва, передають Патріоти України. Експерти пояснюють: справжнім вершкови...

А ви це знали? Чому потрібно додати пшоно до свого раціону і як його правильно готувати

неділя, 2 листопад 2025, 7:42

Пшоно окультурений вид проса. Наразі у продажу присутнє лише шліфоване пшоно, бо жорстке лушпиння оболонок робить його складно їстівним. Готувати пшоно можна у вигляді каші, а також варити суп, додавати в салати, передають Патріоти України. Нутриціоло...