От у чому секрет! Як зробити дієтичне та сухе куряче філе соковитим - ділимось найпростішою технологією

Серед усіх видів м'яса курка є найдієтичнішою. Особливо, її філе. Тому для того, щоб продукт мав гарний смак, йому потрібно додати соковитості. Для цього чудово підійде вершковий соус, передають Патріоти України.

Ідея приготування соковитого курячого філе у вершковому соусі опублікована на кулінарній сторінці tastystories.feed в Instagram. Протушкувати філе достатньо всього 10-15 хвилин.

Інгредієнти:

  • куряче філе – 3 шт.
  • копчена паприка – 1 ст.л.
  • італійські трави – 1 ст.л.
  • сіль – 1 ст.л (без гірки)
  • кукурудзяне борошно – для обсмаження
  • олія для смаження

Інгредієнти для вершкового соусу:

  • вершки 33% – 100 мл
  • вершкове масло – 20 г
  • мʼясний бульйон – 100 мл
  • вершковий мʼякий сир – 50 г
  • плавлений вершковий сир – 50 г (замість нього ідеально пармезан використовувати).
  • часник – 2 зубчики
  • сіль – 1 ч.л.

Спосіб приготування:

1. Куряче філе нарізаємо на 2-3 частини.

2. Посипаємо сіллю, копченою паприкою, італійськими травами.

3. Обвалюємо в борошні та смажимо на високому вогні на олії (швидко до золотистої скоринки з усіх боків).

4. Перекладаємо на тарілку.

5. Робимо мінімальний вогонь.

6. В ту саму сковорідку додаємо вершкове масло, вершковий сир, бульйон, вершки, натертий плавлений сир або пармезан, вичавлений часник, сіль і гарно перемішуємо лопаткою.

7. Нарізаємо обсмажене філе на шматочки товщиною приблизно 1 см.

8. Викладаємо філе в соус і тушкуємо на маленькому вогні хвилин 10-15.

9. Дуже смачно подавати з гороховим пюре та маринованими огірками.

Чи корисно дрімати після обіду? Можливо, ви робите шкоду собі самі

п’ятниця, 22 серпень 2025, 18:10

Багато людей вважають, що короткий сон після обіду допомагає відновити сили. Однак насправді він може викликати втому, роздратованість або головний біль. Причини цього явища варто знати, щоб уникати неприємних наслідків, передають Патріоти України. Іне...

Дуже смачні, але: Кому не можна їсти кавуни

п’ятниця, 22 серпень 2025, 17:22

Кавуни цінуються за свій освіжаючий смак і багатий поживний вміст. Крім того, вони низькокалорійні, але при цьому надовго залишають відчуття ситості та допомагають швидко вгамувати спрагу. Хоча список їхніх корисних властивостей для здоров'я дуже довги...