От у чому секрет! Китайська технологія приготування розсипчастого та смачного рису

Протягом тисячоліть рис в Азії є традиційною та щоденною стравою. Він є головним гарніром та самостійною стравою. Кожен житель Китаю знає секрети приготування цієї крупи, як зробити її смачною та розсипчастою в домашніх умовах. Читайте про це далі у статті.

Покроковий процес приготування

Найперше рис промивають холодною водою та перекладають в ємність з теплою водою на 10-12 хвилин. На наступному етапі переміщають його в каструлю, в яку на 1 кг рису наливають 1 л води. Варять крупу на середньому вогні під кришкою протягом 8 хвилин.

Потім рис потрібно виключити та забрати з гарячої плити. Зверніть увагу на важливий момент. Кришку непотрібно відкривати. Таким чином рис має постояти ще 12 хвилин. За цей час він пропариться та стане потрібної консистенції.

Розсипчастий рис готовий. Можна подавати його до столу. Покладіть на тарілку з порцією зверху шматочок вершкового масла та трохи посоліть. Смачного!

Як ви проведете свята у 2025 році? Оберіть ялинку і дізнайтеся правду

вівторок, 16 грудень 2025, 12:17

Різдво викликає багато питань і обов’язків. Для одних воно символізує стабільність і безпеку, для інших - зміни та новий досвід. Дізнатися, якими будуть ваші свята у 2025 році, допоможе простий психологічний тест. Погляньте на п’ять різнокольорових різ...

Все просто! Як відбілити пластик без зайвих зусиль

вівторок, 16 грудень 2025, 11:45

Пластикові контейнери з часом можуть пожовкнути, особливо після тривалого зберігання їжі. Щоб повернути їм кришталеву прозорість, можна скористатися простими домашніми методами, пише The Spruce, передають Патріоти України. 1. Білий оцетОцет — чудовий н...