От у чому секрет! Навіщо досвідчені господині ставлять у холодильник сіль у шухляду з овочами

Овочі в холодильнику найчастіше зберігаються в спеціальній шухляді, але не всі знають, що існує хитрість, яка дає змогу подовжити їхню свіжість. Досить використовувати один продукт, і термін придатності овочів збільшиться, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Ми часто купуємо продукти про запас, щоб не бігати час від часу в магазин, але у випадку з овочами наша завбачливість може виявитися не дуже гарною ідеєю. Хоча ми зберігаємо їх у холодильнику, потрібно пам'ятати, що навіть за нижчої температури вони можуть зіпсуватися. Як же цьому запобігти?

Досить поставити в шухляду для овочів миску з сіллю. Ідея, можливо, здасться дивною, але вона дійсно працює. Сіль — прекрасний абсорбент, вона поглинає надлишок вологи з холодильника, внаслідок чого овочі не так швидко псуються і довше залишаються свіжими.

А як позбутися неприємного запаху в холодильнику?

До речі, коли овочі в холодильнику починають псуватися, з нього починає виходити неприємний запах. Як запобігти цьому? Спочатку ретельно вимийте холодильник і ящик для овочів, а потім приготуйте саморобний поглинач запаху.

Насипте в миску три столові ложки кави і додайте чайну ложку кориці. Перемішайте інгредієнти і поставте миску на полицю. Уже через кілька годин ви помітите різницю. Кава вбере неприємний запах, а кориця надасть ароматного пряного запаху. Суміш слід міняти не рідше одного разу на 3 тижні.

Як потрапити на прийом до лікаря без направлення

неділя, 23 лютий 2025, 13:01

Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...

А ви це знали? Навіщо заморожують хліб перед вживанням

неділя, 23 лютий 2025, 13:00

Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...