От у чому секрет! Навіщо досвідчені господині відварюють картоплю перед смаженням

Смажена картопля - це ідеальна страва, від якої неможливо відмовитися, інформує Ukr.Media. Річ у тім, що цей кулінарний шедевр за всієї простоти інгредієнтів має чудові смакові якості та апетитний аромат, передають Патріоти України.

Готувати страву правильно може виявитися складним завданням для господині-початківця. Іноді картопля пригорає, розвалюється, не до кінця просмажується. Так відбувається тому, що не всі знають певні кулінарні лайфхаки.

Навіщо професійні кухарі відварюють картоплю перед смаженням

Усі знають про те, що до складу коренеплоду входить крохмаль. Ця речовина може чинити перешкоди під час смаження, тому її варто позбутися. Дехто просто ставить очищену картоплю у воду перед приготуванням приблизно на 60 хвилин. Так, цей спосіб теж допомагає нейтралізувати крохмаль.

Але краще все-таки відварити картоплю. Завдяки цій хитрості ви однозначно зможете отримати "приємний бонус" у вигляді ідеальної скоринки, яка вважається неодмінним атрибутом смаженої картоплі. Тільки не забудьте як слід висушити відварену картоплю перед смаженням.

Це може здивувати! Зелений чай дозволяє їсти солодке і фастфуд без шкоди для фігури - вчені пояснюють як

неділя, 12 жовтень 2025, 21:28

Вчені виявили, що екстракт зеленого чаю активує гени, що прискорюють обмін речовин. Це означає, що цукор із десертів і швидких перекусів перетворюється на енергію, а не відкладається у вигляді жиру, передають Патріоти України. Дослідники пояснюють: акт...

Осіння хандра: ТОП-5 простих способів підняти настрій і повернути енергію

неділя, 12 жовтень 2025, 10:30

Осінь приносить не лише холод і дощі, а й спад настрою, втому та апатію. Експерти кажуть, що це нормальна реакція організму на зміну сезонів, проте є способи ефективно боротися з осінньою хандрою, передають Патріоти України. 1. Світло і рух Щоденна пр...