От у чому секрет! Петрушка зійде щитом: перед посівом зробіть це - і втомитеся стригти пишну зелень

Виростити соковиту запашну зелень досить просто, варто лише дотримуватися простих рекомендацій, передають Патріоти України.

Невдовзі весна. Саме її початок – найгарячіша пора для підготовки до садово-городніх робіт. І вже в березні можна сіяти багато овочів, зелені, висаджувати плодово-ягідні дерева. До ранньої городини також відноситься петрушка, яка не боїться заморозків і швидко зійде, якщо її посіяти на початку весни. Розповідаємо, коли і як правильно посіяти зелень, щоб вона швидко і рясно зійшла.

Як сіяти петрушку, щоб вона зійшла рясно і швидко: найкращі місяці за посівним календарем

  • Період висівання. Найкраще висівати петрушку у відкритий ґрунт, коли земля вже повністю розтала і добова температура повітря становить не менше п’яти градусів. Також можна стежити за місячним календарем. Найсприятливішими для висівання петрушки будуть березень-квітень і початок травня у дні зростаючого місяця.
  • Підготовка ділянки для петрушки. Найкращим місцем буде сонячна ділянка, бо зелень дуже любить світло.
  • Полив. Петрушка любить помірну вологу, не варто її сіяти на місцях, де ґрунтові води знаходяться близько до поверхні.
  • Ґрунт. Перед висіванням петрушки ділянку варто удобрити органікою чи мінеральними добривами, які можна придбати в магазині.
  • Підготовка насіння. Перед посівом насіння петрушки краще замочити на добу в теплій воді. І упродовж доби воду варто змінювати 3-4 рази. Таким чином зелень зійде рясніше і набагато швидше.
  • Посів і догляд. Спочатку треба підготувати ділянку до посіву. За два дні добре полийте ґрунт, щоб земля гарно увібрала воду. Насіння треба сіяти на глибину до 2 сантиметрів, не надто густо, щоб паростки не затіняли одне одного. Відстань між борознами повинна бути до 20 сантиметрів. Деякі садівники висівають зелень зигзагом, тоді петрушка матиме більше вільного місця для свого росту.
Джерело: ТСН.ua

Шведи додають це в каву - користь для печінки вас здивує!

середа, 24 грудень 2025, 1:52

Кава по-різному подається у різних країнах, і в Швеції існує незвичайна традиція - додавати у каву яйце. Це роблять для особливого смаку: кава стає м’якшою та ніжнішою. Але крім кулінарної користі, цей напій сприяє здоров’ю печінки, передають Патріоти ...

Варто включити в раціон! ТОП-11 продуктів, які роблять мозок гострішим

вівторок, 23 грудень 2025, 19:06

Наш мозок - це найпотужніший "м’яз" нашого тіла, який потребує не лише тренувань, а й правильного харчування. Те, що ми їмо щодня, безпосередньо впливає на концентрацію, пам’ять, швидкість мислення та емоційний стан, передають Патріоти України. Деякі п...