От у чому секрет! Що додати до дерунів, щоб вони не вбирали багато олії при смаженні

Дерун - національна українська страва. У місті Коростень щорічно проводиться Міжнародний фестиваль деруна, та є пам’ятник цій чудовій страві. Та, певно, не знайдеться українця, який би не любив ласувати картопляними оладками, передають Патріоти України.

Відомо, що під час смаження на сковороді деруни активно вбирають жир, а саме рослинне масло, яке використовується для приготування страви.

Подробиці

Якщо ви стурбовані темою здорового харчування або взагалі сидите на дієті, де враховується кожна калорія, буде корисно дізнатися, що знизити кількість масла, що вбирається дерунами, простіше простого.

Насправді існує відразу кілька способів, завдяки яким можна зменшити відсоток жиру в картопляних дерунах.

Один із найдієвіших – додавання до тіста алкоголю.

На 1 кг тертої на дрібній терці картоплі потрібно додати половинку чайної ложки горілки, коньяку або навіть самогону.

Досвідчені господині вдаються до цього прийому і в процесі смаження пончиків або хмизу.

Хвилюватися, що страва набуде смаку спиртного, не варто – градус повністю випарується під час термічної обробки.

Тому подавати такі деруни можна на стіл, за яким сидітимуть не лише дорослі, а й дітлахи.

Секрет господинь! Що зробити, щоб котлети не прилипали до сковороди

понеділок, 20 січень 2025, 9:12

При приготуванні котлет дуже важливо не лише вибрати хороші продукти та замісити якісний фарш, передають Патріоти України. Ключове значення набуває сам процес смаження, адже часом котлети, які вийшли ідеальними, ні в яку не хочуть відставати від поверх...

Народні прикмети на 20 січня. Зимовий м'ясоїд. Традиції та забобони

понеділок, 20 січень 2025, 7:05

Православна церква України 20 січня за новим стилем вшановує пам'ять вірменського священика і пророка Євфимія Великого. За старим стилем 20 січня відзначають Собор Іоанна Хрестителя або по-народному - Іванів день. . Цей день здавна вважається небезпе...