От у чому секрет! Що додати до тіста, щоб випічка залишалась м’якою навіть наступного дня

Будь-яка господиня знає, що випічка має відрізнятися такою властивістю, як м’якість, передають Патріоти України.

Домочадцям навряд чи сподобається вживати надто тверді та жорсткі булочки. Для забезпечення борошняному виробу достатньої пишності та легкості необхідно правильно приготувати тісто. Іноді врятувати ситуацію може один інгредієнт.

Рятівний компонент

Досвідчені кулінари давно помітили, що пишнота випічці забезпечує такий інгредієнт, як картопляний крохмаль.

Якщо додати в тісто цей компонент, то консистенція борошняної основи буде ідеальною.

Щоправда, використовувати інгредієнт у чистому вигляді не можна. Крохмаль має бути не сипким, а розбавленим водою. При дотриманні рекомендації страва, приготовлена з такого тіста, вийде неймовірно повітряною.

Пишними вийдуть і пироги, і булочки, і багато інших борошняних виробів. Картопляний крохмаль дозволяє зберегти ефект на досить тривалий термін.

Випічка залишатиметься повітряною і відразу після приготування, і за кілька годин, і навіть наступного дня.

Водії, беріть на замітку: ТОП-7 способів економити бензин

вівторок, 16 вересень 2025, 18:30

В умовах зростання цін на пальне багато водіїв шукають способи економити бензин і зменшити витрати на авто. Експерти з автомобільної галузі радять дотримуватися кількох простих правил, передають Патріоти України. Агресивне прискорення і різке гальмуван...

Фінансові пастки вдома: ТОП-5 помилок, які відлякують гроші

вівторок, 16 вересень 2025, 16:56

Багато українців відчувають, що гроші швидко "витікають" з дому. Астрологи та фахівці з фінансової психології кажуть, що причина часто криється в простих, але поширених помилках, які відлякують багатство, передають Патріоти України. Коли в домі панує б...