От у чому секрет! Що додати в деруни, щоб були м’якими та легко переверталися

Деруни, або драники, картопляники, для багатьох є улюбленими оладками з картоплі. Рецептів багато, але досвідчені господині знають, що у страву треба якнайменше додати, щоб зберегти ніжний картопляний аромат, золоту скоринку, передають Патріоти України.

Подробиці

Для оладок із картоплі достатньо взяти: власне картоплю, цибулю, сіль. Саме трьох інгредієнтів для класичного тіста достатньо. Не додавайте борошно, це зробить тісто забитим, в’язким, смак картоплі буде менш виражений.

Часто господині додають яйця, але в цьому також нема потреби. Картопля добре тримає форму, якщо після тертя ви злиєте зайву вологу. Сметана в тісті дасть більшу вологу, драники можуть прилипати до сковорідки. Тому краще без неї. Іноді треба думати не про те, що ще додати, а який мінімальний набір продуктів взяти для ідеальної страви.

Господиням на замітку! Що має бути у великодньому кошику

четвер, 17 квітень 2025, 16:44

Великодній кошик — це не просто набір продуктів, а важливий символ віри та традицій. Залежно від регіону України склад може трохи відрізнятися, але ось основні речі, які традиційно кладуть у великодній кошик, передають Патріоти України.

Все просто! Чим до блиску й без хімії відмити наліт на ложках і виделках

четвер, 17 квітень 2025, 16:30

Дуже часто столові виделки та ложки темніють та мають наліт. Для того, щоб їх відмити в домашніх умовах і без хімії, підійдуть деякі домашні засоби, наприклад, сода, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами, ніж до блис...