От у чому секрет! Що додати в деруни, щоб були м’якими та легко переверталися

Деруни, або драники, картопляники, для багатьох є улюбленими оладками з картоплі. Рецептів багато, але досвідчені господині знають, що у страву треба якнайменше додати, щоб зберегти ніжний картопляний аромат, золоту скоринку, передають Патріоти України.

Подробиці

Для оладок із картоплі достатньо взяти: власне картоплю, цибулю, сіль. Саме трьох інгредієнтів для класичного тіста достатньо. Не додавайте борошно, це зробить тісто забитим, в’язким, смак картоплі буде менш виражений.

Часто господині додають яйця, але в цьому також нема потреби. Картопля добре тримає форму, якщо після тертя ви злиєте зайву вологу. Сметана в тісті дасть більшу вологу, драники можуть прилипати до сковорідки. Тому краще без неї. Іноді треба думати не про те, що ще додати, а який мінімальний набір продуктів взяти для ідеальної страви.

Наймодніший колір осені вже на вулицях. І це не чорний!

неділя, 24 серпень 2025, 19:12

Цього літа червоний колір офіційно став фаворитом модних інсайдерів. Якщо раніше ми залишали його для особливих випадків - вечірок, побачень чи презентацій, - тепер його активно впроваджують у повсякденні образи. І не хто-небудь, а модниці, дизайнерки ...

Замість кави: Названо напій, що заряджає енергією та спалює жир

неділя, 24 серпень 2025, 12:13

Все більше лікарів та експертів з інтегративної медицини сходяться на думці: найкращий спосіб почати день - зелений чай із лимоном, передають Патріоти України. Докторка Юдін Гаррі, яка працює у швидкій та практикує інтегративну медицину, називає цей на...