От у чому секрет! Що додати в деруни, щоб були м’якими та легко переверталися

Деруни, або драники, картопляники, для багатьох є улюбленими оладками з картоплі. Рецептів багато, але досвідчені господині знають, що у страву треба якнайменше додати, щоб зберегти ніжний картопляний аромат, золоту скоринку, передають Патріоти України.

Подробиці

Для оладок із картоплі достатньо взяти: власне картоплю, цибулю, сіль. Саме трьох інгредієнтів для класичного тіста достатньо. Не додавайте борошно, це зробить тісто забитим, в’язким, смак картоплі буде менш виражений.

Часто господині додають яйця, але в цьому також нема потреби. Картопля добре тримає форму, якщо після тертя ви злиєте зайву вологу.

Сметана в тісті дасть більшу вологу, драники можуть прилипати до сковорідки. Тому краще без неї. Іноді треба думати не про те, що ще додати, а який мінімальний набір продуктів взяти для ідеальної страви.

Перевіряйте маркування! В Україні виявили десятки тисяч небезпечних іграшок напередодні свят

понеділок, 8 грудень 2025, 23:59

В Україні інспектори виявили понад 24 тисячі одиниць дитячої продукції, яка загрожує здоров’ю. Частина іграшок може викликати токсичні реакції та травмувати дитину. Про це повідомляє Держпродспоживслужба, передають Патріоти України. Протягом 2025 року ...

Ви могли це не знати! Напій, що знижує рівень заліза у крові

понеділок, 8 грудень 2025, 19:56

Чай здатний знижувати засвоєння заліза з їжі, і це особливо важливо враховувати людям, схильним до дефіциту заліза. Про це пише Verywell health, передають Патріоти України. Експерти стверджують, що чай може зменшувати поглинання заліза в кишківнику май...