От у чому секрет! Що додати в холодець, щоб він був прозорим, смачним і не жирним - лише два інгредієнти

Холодець - страва, без якої важко уявити новорічні застілля. Але не завжди він виходить прозорим, ароматним і без білого шару жиру зверху, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами від кулінарів, як правильно варити домашній холодець, щоб він був прозорим, і що обов'язково потрібно додати.

Як правильно варити прозорий холодець

1. Усі продукти потрібно ретельно мити

Кулінари радять обов'язково промивати всі інгредієнти перед приготуванням бульйону для холодця, щоб не утворювалася брудна піна.

2. Перший бульйон потрібно злити

Кулінари також стверджують, що перший бульйон з м'яса обов'язково потрібно злити, тоді холодець вийде прозорим.

3. Спеції

Спеції потрібно додавати після зливання першого бульйону, у другу воду, в якій ви знову варитимете м'ясо.

Що додати в холодець, щоб він не був каламутним та жирним

Кулінари радять прямо при варінні бульйону додати кілька сирих яєць, наприклад 2. Вони як губка вберуть у себе все, що може зіпсувати колір холодця. Обов'язково приберіть їх шумівкою разом із піною, що утворюється при варінні.

А також можна додати в бульйон лимонний сік, на каструлю вистачить соку з половини лимона, він такожнадасть холодцю прозорого кольору і при цьому на смак це ніяк не вплине. Обов'язково потрібно ще пам'ятати про те, що холодець потрібно процідити через марлю перед тим, як розлити його по формам!

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...