От у чому секрет! Цей інгредієнт не дасть потемніти картоплі у дерунах

Якщо ви вже пробували готувати деруни, могли помітити їх властивість темніти. Проста страва, але має певний нюанс. Він пов’язаний із особливістю головного інгредієнта - картоплі. Розповімо декілька простих секретів, які дозволять зробити ваші деруни золотистими та смачними, передають Патріоти України.

Кисломолочні продукти

Для того, щоб зберегти апетитний колір, до картопляної суміші потрібно додати 1 столову ложку сметани. Якщо у вас не виявилось в холодильнику сметани, візьміть тепле молоко. Однієї ложки цілком буде достатньо.

Лимонний сік

Не переживайте за кислий смак. Для збереження кольору потрібно зовсім трохи додати соку — одну столову ложку. Він не переб’є смак основних інгредієнтів у дерунах. У разі відсутності лимонного соку, можна розвести у воді лимонну кислоту.

Цибуля

Натерта цибулина — всім відомий інгредієнт. По-перше, він відмінно поєднується із картоплею. По-друге, виконує роль захисту її кольору. Якщо ви вже натерли картоплю, відразу готуйте деруни. Не лишайте суміш стояти. Жоден інгредієнт не врятує від потемніння при довгому очікування смаження. Нехай ваші деруни виходять золотистими, ароматними та смачними.

Інакше - проблеми: Яку суму можна переказувати на картку без податку та комісії

субота, 7 червень 2025, 23:25

Перекази з картки на картку в Україні давно стали звичними для мільйонів громадян. Люди щодня надсилають гроші родичам, друзям або оплачують послуги. Але не всі знають, які суми можна переказувати без ризику отримати штраф від податкової або платити по...

Це справді працює! Як врятуватися від набряків ніг влітку - дієві поради

субота, 7 червень 2025, 9:59

Набряки ніг влітку — часта проблема, особливо у спеку, коли судини розширюються, а рідина затримується в тканинах. Ось дієві поради, як полегшити або запобігти цьому, передають Патріоти України. Норма: 1,5–2 л чистої води на день (без врахування чаю, к...