Домашні пельмені ніколи не зрівняють з магазинними. Але під час приготування такої страви дуже важливо зробити м'яке та еластичне тісто. Для цього варто скористатись наступною технологією, передають Патріоти України.
Ідея приготування ідеальних домашніх пельменів, які не розварюються, опублікована на сторінці фудблогерки Вікторії з ніком kelbas_v в Instagram. Для начинки найкраще підійде фарш асорті.
Інгредієнти для тіста:
Інгредієнти для начинки:
Спосіб приготування тіста:
1. До борошна додаємо яйце, олію та сіль – трохи розмішуємо ложкою.
2. Поступово додаємо теплу воду (температура 60-70ʼс) та замішуємо мʼяке тісто.
3. Замішуємо мінімум 5 хвилин та даємо тісту відпочити 30 хвилин під рушником.
4. Для начинки поєднуємо всі інгредієнти та гарно перемішуємо.
5. Шматочок тіста 120 г, посипаємо борошном та розкочуємо.
6. Пельменницю гарно посипаємо борошном та викладаємо тісто.
7. Щоб пельмені не не порвались – тісто не варто дуже розтягувати.
8. Викладаємо кульки фаршу.
9. Накриваємо начинку другим шаром тіста і проходимося скалкою по майбутнім пельменям.
10. Перевертаємо пельменницю та обережно витрушуємо готові вироби.
11. Ставимо кипіти воду.
12. Солимо, додаємо лавровий лист та чорний перець.
13. В киплячу воду вкладаємо пельмені і періодично перемішуємо, щоб вироби не злиплись.
14. Після того, як вироби піднімуться вверх, варимо ще 5-7 хвилин.
Багато людей вважають, що короткий сон після обіду допомагає відновити сили. Однак насправді він може викликати втому, роздратованість або головний біль. Причини цього явища варто знати, щоб уникати неприємних наслідків, передають Патріоти України. Іне...
Кавуни цінуються за свій освіжаючий смак і багатий поживний вміст. Крім того, вони низькокалорійні, але при цьому надовго залишають відчуття ситості та допомагають швидко вгамувати спрагу. Хоча список їхніх корисних властивостей для здоров'я дуже довги...