От в чому секрет! Що треба зробити, щоб одяг перестав линяти при пранні

Вам знайома кольорова вода в процесі прання? Отже, певні речі з вашого гардеробу линяють. Це може бути будь-яка одежина - майка, шорти, джинси, улюблений светр чи нова спідниця. Є кілька порад щодо цієї неприємності. Якщо дотримуватись рекомендацій, одяг перестане линяти, передають Патріоти України.

Що треба зробити

Найперше розділіть речі за кольорами. Чорні, білі та червоні завжди мають бути окремо. Не допускайте, щоб вони разом попали до пральної машини.

Далі потрібно закріпити фарбу. Для цього покладіть нові речі на кілька годин у воду з сіллю. На 1 л рідини кладуть 1 столову ложку солі. Такий спосіб підійде для віскозних, лляних та бавовняних тканин.

Для тканин з шовку та шерсті можна застосувати оцет. На 1 л води доливають 1 столову ложку оцту 9 %. Замочують на деякий час речі, а потім перуть у чистій воді звичайним способом.

Ці народні способи перевірені не одним поколінням господинь. Їм можна довіряти. З ними проблема речей, які линяють, буде вирішена.

А ви це знали? Досвідчені господині розповіли, навіщо класти у воду для варіння яєць сірники

четвер, 18 квітень 2024, 11:12

Яйця - це доступний та корисний продукт, який має бути в раціоні для підтримки здоров’я. Найпростіший варіант їх приготування - варіння, передають Патріоти України. Досвідчені кулінари при цьому кладуть у воду сірники, доки яйця варяться. Але це може з...

Названо час доби, який найбільш стресовий: Як зменшити напруження

четвер, 18 квітень 2024, 10:44

Стрес, тривоги та напруження супроводжують нас щодня. Важливо вміти відволікатися від щоденних турбот, щоб мінімізувати шкідливий вплив стресу на здоров’я. Нещодавно дослідники виявили, що є певний час доби, у який більшість людей відчувають максимальн...