Отримаєте фігуру мрії! ТОП-7 щоденних звичок для зменшення об’єму талії

З огляду на величезну кількість суперечливих порад в Інтернеті, пошук правильного підходу для стрункості стає непростим завданням. Але для того, щоб схуднути, немає потреби кардинально змінювати харчування та дотримуватися кето, палео або інших модних дієт, передають Патріоти України.

Натомість можна сформувати прості звички, які підтримають здоровий спосіб життя та забезпечать стійке схуднення. Найкраще те, що ці звички допоможуть вам зменшити талію вже протягом місяця, пише eatthis.com.

Про ключові звички для стрункої талії, розповідає тренер та дієтолог Джанна Масі. Важливо розуміти, що кожен організм індивідуальний, тому не варто очікувати миттєвих результатів. Однак ці поради, без сумніву, принесуть чудові результати.

Підвищте активність поза тренуваннями (NEAT)

NEAT (Non-Exercise Activity Thermogenesis) – це всі калорії, які ви спалюєте під час щоденних дій, що не пов'язані з тренуваннями, наприклад, під час ходьби чи прибирання. За даними Національного інституту здоров’я США, підвищення NEAT щодня допомагає краще контролювати вагу та запобігає ожирінню.

Джанна Масі пояснює: "Термогенез, що не пов'язаний з фізичними вправами, – це будь-який рух, який ми виконуємо поза запланованими тренуваннями. Ці активності сприяють загальній витраті енергії за день. Намагайтеся частіше ходити або займатися дрібними справами вдома між тренуваннями".

Вживайте більше білка

Білок є ключовим елементом для схуднення. Він не лише допомагає тримати апетит під контролем, але й необхідний для відновлення та росту м’язів, особливо під час силових тренувань. Дослідження показують, що підвищене споживання білка сприяє зниженню ваги, зберігаючи при цьому м’язову масу.

Масі радить: "Для більшості здорових дорослих рекомендовано споживати від 0,7 до 1 грама білка на кілограм маси тіла. Це допоможе підтримувати м'язову масу та сприятиме здоровій втраті ваги".

Регулярно виконуйте силові тренування

Силові тренування – це один із найефективніших способів покращення фігури, оскільки нарощування м’язової маси сприяє спалюванню калорій навіть у стані спокою. Крім того, вправи для зміцнення м’язів корпусу можуть позитивно вплинути на форму талії.

"М’язова маса дозволяє вам споживати більше їжі, краще контролювати рівень цукру в крові та відчувати більше сили. Рекомендується проводити силові тренування принаймні два-три рази на тиждень", – наголошує Масі.

Додавайте в раціон більше овочів

Овочі – це незамінний продукт для тих, хто прагне зменшити об’єм талії. Завдяки високому вмісту клітковини вони допомагають надовго залишатися ситими, контролюють рівень цукру в крові та запобігають бажанню перекусити солодощами. Крім того, овочі містять мінімальну кількість калорій, тому їх можна вживати у великих кількостях.

"Овочі багаті на поживні мікроелементи та клітковину, яка допомагає почуватися ситим і підтримує регулярну роботу травної системи", – зазначає Масі.

Не забувайте про фрукти

Фрукти – це природний десерт, який забезпечує солодкий смак без шкоди для фігури. Вони не лише смачні, але й багаті на клітковину, вітаміни та антиоксиданти, які підтримують здоров'я та допомагають уникнути зайвих калорій. Дослідження показали, що регулярне вживання фруктів може знизити ризик накопичення жиру в області живота на 12%.

"Дехто уникає фруктів через їхній вміст цукру, але вони надзвичайно корисні для здоров’я. Фрукти забезпечують організм важливими поживними речовинами, клітковиною та антиоксидантами", – говорить Масі.

Обмежте використання екранів перед сном

Електронні пристрої випромінюють синє світло, яке може перешкоджати виробленню мелатоніну – гормону, відповідального за сон. Недостатній сон може негативно вплинути на регуляцію гормонів апетиту та уповільнити процес схуднення. Добре виспавшись, ви зможете швидше досягти своєї мети щодо зменшення жиру.

Масі радить: "Хоча збільшити час сну може бути складно, спробуйте контролювати те, що вам під силу. Вимикайте екрани принаймні за півгодини до сну, щоб поліпшити якість відпочинку та підвищити енергійність".

Контролюйте споживання алкоголю

Алкоголь може бути несподіваним ворогом у боротьбі за стрункість, оскільки містить багато порожніх калорій. Він також може збільшувати апетит і послаблювати самоконтроль, що призводить до переїдання.

Масі попереджає: "Алкоголь не лише додає зайві калорії, але й впливає на якість сну та процес відновлення організму. Спробуйте зменшити його споживання або обирайте безалкогольні варіанти, які стають дедалі популярнішими".

Ці прості звички допоможуть вам досягти стрункої талії за короткий період і сприятимуть підтримці здорового способу життя в довгостроковій перспективі.

Отримаєте фігуру мрії! ТОП-7 щоденних звичок для зменшення об’єму талії

п’ятниця, 27 вересень 2024, 6:56

З огляду на величезну кількість суперечливих порад в Інтернеті, пошук правильного підходу для стрункості стає непростим завданням. Але для того, щоб схуднути, немає потреби кардинально змінювати харчування та дотримуватися кето, палео або інших модних ...

Смакота! Ледачий сніданок, який готують з вечора всього за 5 хвилин

п’ятниця, 27 вересень 2024, 6:12

Уявіть ситуацію. Ви відкриваєте холодильник, берете готовий сніданок та смачно їсте. Це не міф, а реальність. Таке може бути, якщо вечері зробити ледачу вівсянку. Приготування займе 5 хвилин, а смачно буде на всі 100 %, передають Патріоти України. Для ...