Оце так поворот! Дослідження показало, що деякі овочі краще ростуть у місті, ніж у селі

Британські дослідники дійшли висновку, що водянисті культури на кшталт помідорів або салату мають сенс вирощувати в міських умовах, а не на віддалених фермах, передають Патріоти України.

Справа в тому, що ці види овочів дають кращу врожайність при гідропонному вирощуванні — тобто, в компактних установках, які можна розмістити будь-де, у тому числі, на даху багатоповерхового будинку.

У багатьох регіонах світу вже практикують сільськогосподарську діяльність у містах. За даними тих самих учених, близько 15-20% продовольства вирощується саме так.

Вивчення найефективніших методик отримання їжі — одне з головних завдань за умов швидкого зростання населення планети, урбанізації, нестабільної політичної та екологічної обстановки.и

Вирощування овочів у містах допоможе підвищити їхню продовольчу безпеку та незалежність від інших регіонів. Цей спосіб вимагає менших вкладень, ніж обробка землі на фермі, що дозволить здешевити кінцевий продукт.

Завдяки аналізу 200 попередніх досліджень, що охоплюють 53 різні країни та понад 2000 точок даних, команда британських учених змогла отримати деякі остаточні відповіді на фундаментальні питання аграрної промисловості.

З'ясувалося, що листові овочі. а також помідори, огірки, картопля відмінно підходять для вертикального вирощування. Це означає, що їх можна вирощувати в містах.

При цьому поки немає остаточних даних про те, наскільки це рентабельно і чи не небезпечно, з урахуванням забруднення повітря та води у мегаполісах. Але це не бентежить авторів дослідження.

"Це перший крок, — каже Флоріан Пайєн, дослідник із Ланкастерського університету. — Важливість нашого метааналізу в тому, щоб планувальники та політики могли побачити, чи варто інвестувати, наприклад, у сади на даху, теплиці чи гідропонні системи".

Лише спробуйте! Мариновані огірки з яблуками - овочі виходять хрусткими, а розсіл смачним

четвер, 18 квітень 2024, 9:14

Завдяки цьому рецепту ви не тільки пригостите домашніх хрусткими огірками, але й отримаєте смачний розсольний напій, передають Патріоти України.

Родина оцінить! Як приготувати хрусткий зовні і м’який всередині домашній хліб

четвер, 18 квітень 2024, 8:13

Багато кулінарів вважають за краще не купувати хліб у магазині, а випікати цей хлібобулочний виріб самостійно, передають Патріоти України. У цьому випадку гурман завжди радує самого себе та своїх домочадців свіжим та м’яким продуктом. Однак повторити «...