Дослідницька група в Ханчжоу, Китай, виявила, що часте вживання смаженої їжі, особливо картоплі фрі, пов’язане з підвищенням ризику тривожного розладу на 12% і підвищенням ризику депресії на 7%. Виявлений китайськими вченими взаємозв'язок був більш видимим серед молодих чоловіків, передають Патріоти України.
Смажена їжа є відомим фактором ризику ожиріння, високого кров’яного тиску та інших наслідків для здоров’я. Ці результати «вказують на необхідність зниження споживання смаженої їжі для психічного здоров’я», згідно зі статтею, опублікованою в понеділок у журналі PNAS.
Проте експерти, які вивчають харчування, заявили, що результати є попередніми, і не завжди зрозуміло, чи спричиняє смажена їжа проблеми з психічним здоров’ям, чи люди, які відчувають симптоми депресії або занепокоєння, звертаються до смаженої їжі.
У дослідженні взяли участь 140 728 осіб протягом 11,3 років. Після виключення учасників з діагнозом депресію протягом перших двох років було виявлено загалом 8 294 випадки тривожного розладу і 12 735 випадків депресії у тих, хто їв смажену їжу, в той час як у смаженої картоплі було виявлено збільшення ризику депресії на 2% порівняно з тими, хто їв смажене біле м’ясо.
Сон – одна з найважливіших складових здоров’я, адже саме під час відпочинку організм відновлює сили та підтримує роботу всіх систем. Проте не лише тривалість, а й поза, у якій ми спимо, може суттєво впливати на самопочуття, передають Патріоти України. ...
Норвезькі дослідники з Університету Тромсе вирішили з’ясувати, яка кава найкорисніша для серцево-судинної системи. Вони проаналізували дані понад 21 тисячі дорослих віком від 40 років (середній - 56), беручи до уваги вагу, харчові звички, рівень фізичн...