Дослідницька група в Ханчжоу, Китай, виявила, що часте вживання смаженої їжі, особливо картоплі фрі, пов’язане з підвищенням ризику тривожного розладу на 12% і підвищенням ризику депресії на 7%. Виявлений китайськими вченими взаємозв'язок був більш видимим серед молодих чоловіків, передають Патріоти України.
Смажена їжа є відомим фактором ризику ожиріння, високого кров’яного тиску та інших наслідків для здоров’я. Ці результати «вказують на необхідність зниження споживання смаженої їжі для психічного здоров’я», згідно зі статтею, опублікованою в понеділок у журналі PNAS.
Проте експерти, які вивчають харчування, заявили, що результати є попередніми, і не завжди зрозуміло, чи спричиняє смажена їжа проблеми з психічним здоров’ям, чи люди, які відчувають симптоми депресії або занепокоєння, звертаються до смаженої їжі.
У дослідженні взяли участь 140 728 осіб протягом 11,3 років. Після виключення учасників з діагнозом депресію протягом перших двох років було виявлено загалом 8 294 випадки тривожного розладу і 12 735 випадків депресії у тих, хто їв смажену їжу, в той час як у смаженої картоплі було виявлено збільшення ризику депресії на 2% порівняно з тими, хто їв смажене біле м’ясо.
Якщо ви хочете приготувати смачний, але корисний сніданок, вам варто звернути увагу на сирники. Ідеальний смак приготовленого сиру мало кого залишить байдужим, передають Патріоти України. Найчастіше основна складність полягає в тому, щоб приготувати пи...
Вчені з Університету Редінга назвали сніданок, який покращує роботу мозку. Дослідження показало, що ранкова трапеза повинна містити 50 грамів волоських горіхів, передають Патріоти України. Експерти запевняють, що споживання волоських горіхів, змішаних ...