Оце так смакота! Апетитна шарлотка із заварним кремом

Цей неймовірно смачний яблучний пиріг з заварним кремом готується дуже просто і швидко. Достатньо всього лише зварити крем за 5 хвилин, замішати просте тісто, об'єднати з яблуками і кремом, випекти, і все готово! Не тільки красивий, але й дуже апетитний пиріг точно сподобається всім, передають Патріоти України.

Інгредієнти для крему:

  • 1 яйце;
  • 50 г цукру (2 ст. л.);
  • 15 г кукурудзяного крохмалю (5 ч. л.);
  • 250 мл молока (1 повна склянка);
  • 1 ч. л. ванільного екстракту або 0,5 пакетика ваніліну.

Інгредієнти для тіста:

  • 2 яйця;
  • 100 г цукру (1/2 склянки);
  • щіпка солі;
  • 100 мл молока (0,5 склянки);
  • 200 г борошна ( 1 склянка + 4 ч. л. з гіркою);
  • 13 г розпушувача (1 ст. л. + 1 ч. л.);
  • 1 ч. л. ванільного екстракту або 0,5 пакетика ваніліну;
  • 2 яблука;
  • цукрова пудра — за бажанням.

Спочатку зваримо крем, щоб він встиг трохи охолонути. Яйця змішаємо з цукром і крохмалем. Вливаємо молоко і поставимо на плиту на середній вогонь. Після закипання зменшуємо вогонь і варимо ще пару хвилин, щоб суміш загусла. Всипаємо ванілін / вливаємо ванільний екстракт. Відставляємо крем в сторону.

Яблука очищаємо від шкірки, нарізаємо на невеликі тонкі часточки. Злегка збризнемо яблука лимонним соком, щоб вони не потемніли.

Готуємо швидке тісто. Яйце збиваємо з цукром і дрібкою солі міксером близько 7-8 хвилин, щоб маса побіліла і стала пишною. Вливаємо молоко, перемішуємо. Всипаємо борошно з розпушувачем і ваніліном / ванільним екстрактом. Збиваємо тісто пару хвилин. Перекладаємо яблука в тісто, перемішуємо.

На деко, вистелене пекарським папером і змащене рослинною олією, перекладаємо тісто з яблуками. Заварний крем відкидаємо в кондитерський мішок або простий пакет з відрізаним куточком. По спіралі видавлюємо весь крем. Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, на пів години. Орієнтуйтеся по своїй духовці.

Готовий пиріг можна присипати цукровою пудрою для прикраси. Це дуже смачно і просто — прекрасна трансформація і доповнення простої шарлотки! Детальніше про те, як приготувати яблучний пиріг із заварним кремом, дивіться у відео нижче:

Джерело: Ukr.Media

Якщо постійно хочеться солоного - ось чого не вистачає організму

середа, 29 жовтень 2025, 8:15

Бажання з’їсти щось солоне може бути не просто звичкою, а сигналом від організму про певний дисбаланс. Лікарі пояснюють, що тяга до солоного часто свідчить про приховані проблеми або нестачу важливих речовин, передають Патріоти України. 1. Нестача натр...

Не робіть помилок! Чому відбивні виходять сухі та прісні

середа, 29 жовтень 2025, 7:43

Приготувати соковиті та м’які відбивні вдається не завжди. Часто замість апетитної страви виходить жорстке м’ясо, яке важко розрізати ножем і зовсім не має насиченого смаку. Основна причина цього - типові помилки під час підготовки та обсмажування м’яс...