Оцінять навіть справжні гурмани! М'ясний рулет у духовці - смакота, яку "зметуть" з столу за мить

Чи пробували ви коли-небудь готувати м'ясний рулет в духовці? Якщо ні, то рекомендуємо зробити це прямо зараз. Для приготування цієї страви вам не знадобиться багато інгредієнтів і вільного часу. І якщо строго дотримуватися всі вимоги рецепта, у вас обов'язково вийде такий обід, який можна буде сміливо піднести навіть самим вибагливим гостям, передають Патріоти України.

Існує багато різних способів приготування м'ясного рулету. Його можна робити з яловичини, свинини та ін., а також із застосуванням будь-яких спецій і начинок. Більш того, м'ясний рулет в духовці нерідко готують і з використанням фаршу. Але про все по порядку. Отже, нам необхідно наступне:

  1. свинина без великої кількості жиру і кісток (бажано купувати цільний шматок) - близько 2 кг;
  2. безкісткові чорнослив - приблизно 200 м;
  3. зубки часнику - близько 8 шт.;
  4. горіх мускатний подрібнений - десертна ложка;
  5. олія соняшникова - близько 4 великих ложок;
  6. дрібна сіль і мелений перець - використовувати за смаком.

Обробка м'яса

М'ясний рулет в духовці, рецепт якого ми зараз розглядаємо, виходить дуже смачним і ароматним. Але перш ніж зайнятися його формуванням, слід ретельно підготувати основний компонент. Для цього цільний шматок свинини потрібно сполоснути, а потім видалити з нього всі неїстівні елементи у вигляді прожилок і плівок. Далі м'ясної компонент необхідно розрізати так, щоб у підсумку у вас утворився пласт товщиною близько 14-2 сантиметрів.

Маринування свинини

Перш ніж випекти м'ясний рулет в духовці, свинину рекомендується замаринувати в сухому соусі. Для його створення слід натерти 4 зубки часнику на маленькій тертці, а потім додати до нього заздалегідь пропарений (100 г) і подрібнений в кашку чорнослив (в блендері). Після цього до інгредієнтів необхідно за смаком додати перець і дрібну сіль. Приготувавши сухий маринад, їм потрібно змастити весь м'ясний пласт і залишити його в такому вигляді на 30-60 хвилин. Тим часом можна приступити до приготування начинки.

Робимо ароматну начинку

Щоб м'ясний рулет, запечений в духовці, вийшов максимально ароматним і смачним, його слід начинити обсмаженими інгредієнтами. В якості них необхідно використовувати ті ж самі продукти, що застосовувалися при створенні соусу. Однак обробляти їх слід дещо інакше. Зубки часнику потрібно нарізати на тонкі пластинки, а пропарений безкісткові чорнослив - нашаткувати на середні шматочки. Далі їх необхідно викласти в сотейник з оліям і обсмажити на повільному вогні до легкого почервоніння.

М'ясний рулет в духовці: рецепт з фото

Формуємо виріб

Приготування м'ясного рулету в духовці не забирає багато часу. Але перш ніж його туди помістити, виріб слід правильно сформувати. Для цього замаринований пласт свинини потрібно викласти на дошку або стіл, а потім розподілити по його поверхні раніше обсмажену начинку. Далі м'ясної шматок необхідно загорнути в щільний рулет і зав'язати міцними нитками, щоб в процесі термічної обробки він не розкрився.

Запікаємо в духовій шафі

Як довго запікається м'ясний рулет в духовці? Після того, як він буде сформований, його необхідно помістити на деко або іншу форму, а потім відправити в розігріту шафа. Запікати виріб рекомендується при температурі 210 градусів протягом цілої години. За цей час свинина повинна стати м'якою і покритися червонуватою корою.

Правильно подаємо до столу

Тепер ви знаєте, як робиться святковий м'ясний рулет в духовці. Рецепти на новий рік повинні знати абсолютно всі господині. Адже завдяки їм ви зможете смачно і красиво накрити на стіл, що неодмінно оцінять всі ваші запрошені гості. Подавати готовий запечене блюдо до столу рекомендується злегка охолодженому вигляді. Його необхідно нарізати на шматки (круглі) товщиною 1-14 сантиметри, а потім красиво розташувати на тарілці.

М'ясний рулет в духовці: рецепт з мішаного фаршу

Як було сказано вище, готувати такий виріб можна не тільки зі свинини, але і з яловичини і навіть м'яса птиці (наприклад, з грудок). Більш того, для подібного страви можна використовувати абсолютно різну начинку. Приміром, дуже смачним виходить м'ясний рулет в духовці (рецепт з фото представлені в цій статті) з сиром, яйцями, зеленню, грибами, цибулею, морквою та іншими інгредієнтами. Однак принцип їх приготування завжди однаковий. З м'яса необхідно зробити пласт, а потім викласти на нього начинку, згорнути і щільно зав'язати. Запікати такі рулети слід по-різному. Яловичині потрібно більше часу, а грудкам - менше. Але як же приготувати м'ясний рулет в духовці, використовуючи для цього змішаний фарш? Щоб відповісти на поставлене питання, нам необхідно придбати наступне:

  • свинина + яловичина без кісточок, але з жиром - по 450 г;
  • цибулини великі гіркі - 4 шт. (2 в фарш, 2 в начинку);
  • морква велика - 2 шт.;
  • рис довгозерний - 2/3 склянки;
  • яйце свіже невелике - 4 шт. (1 в тісто, решта в начинку);
  • хліб білий, вимочений в молоці - пару середніх шматочків;
  • перець і дрібна сіль - застосовувати за смаком;
  • олія рослинне - для пасерування овочів.
  • М'ясний рулет в духовці: рецепт з фото

Приготування фаршу

Щоб сформувати м'ясний рулет, слід приготувати змішаний фарш. Для цього потрібно сполоснути в холодній воді яловичину та свинину, а потім нарізати їх на шматки і подрібнити в м'ясорубці. Також слід перетворити в кашку і пару головок горького лука. Далі обидва інгредієнти потрібно перемішати, додати ним збите яйце, хліб, вимочений в молоці, а також перець та сіль. У підсумку ви повинні отримати ароматний однорідний фарш.

Підготовка начинки

Начинку для такої страви слід робити поетапно. Для початку потрібно відварити курячі яйця, охолодити їх, почистити і залишити в цілому вигляді. Далі необхідно перебрати длиннозерную крупу і ретельно промити її в ситі. Після цього рис слід відварити в солоній воді, а потім сполоснути і сильно струснути. В результаті у вас повинна вийти розсипчаста крупа. Що стосується цибулин і моркви, то їх необхідно почистити і подрібнити. Перший інгредієнт - нашаткувати на кубики, а другий - натерти на тертці. Далі овочі потрібно обсмажити на рослинному маслі, додавши до них перець і сіль.

Формуємо блюдо

Щоб правильно сформувати м'ясний рулет, вам потрібно щільна бавовняна та лляна тканина. Як варіант, підійде і багатошарова марля. Її слід вимочити у воді, добре віджати, а потім помістити на рівну поверхню. Далі на тканину необхідно розподілити змішаний фарш, щоб у вас вийшов пласт товщиною 16 сантиметра. Після цього на м'ясний продукт потрібно викласти розсипчастий рис, а потім пасеровані овочі. На завершення В центр вироби необхідно помістити очищені яйця. Виклавши всі інгредієнти в правильному порядку, їх слід акуратно загорнути в рулет. Щоб він не розвалився, необхідно піднімати краю змоченою у воді марлі або іншої обраної тканини. В результаті у вас повинен утворитися рулет з потрійною начинкою всередині.

Як правильно запікати рулет?

Сформувавши виріб, його слід акуратно розташувати на змащеному деку, а потім відправити в духовку. Запікати такий рулет при температурі 190 градусів рекомендується протягом однієї години. Цього часу достатньо для того, щоб виріб добре схопилося, а фарш - повністю приготувався

Подаємо рулет з фаршу запрошеним гостям

Після того як термічна обробка в духовці буде завершена, м'ясний рулет слід акуратно прибрати з листа і розташувати на широкій плоскій тарілці. Далі його потрібно нарізати на шматки товщиною 18-2 сантиметри. Якщо всі інгредієнти були викладені правильно, то ви повинні отримати дуже смачне блюдо, яке красиво виглядає в розрізі. Подавати його до столу можна як закуску, і як гаряче блюдо. Додатково рулет можна облити томатної або вершковою підливою. Приємного апетиту!

От у чому секрет! Як без гарячої води та мікрохвильової печі розморозити великий шматок м’яса

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:10

Простий спосіб, який дозволить розморозити великий шматок м’яса із морозильника за 10 хвилин. Для цього не доведеться використовувати гарячу воду або мікрохвильову піч, передають Патріоти України. Спосіб підійде як для м’яса, а й риби, курки, фаршу. В...

Психологи радять для перезавантаження: Якщо на душі дуже важко – повторюйте собі ці фрази

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:40

Можливо, ви зараз переживаєте хворобливе розлучення або зраду, може бути, зруйнувалися ваші плани, пов'язані із заробітком, бізнесом, переїздом. Може просто накотила зелена туга, і все довкола здається безпросвітним. Буває, що перед вами розкинулася чо...