Гриби в сметані - універсальна смачна страва. Готувати її можна з будь-яких грибів: свіжих або заморожених, лісових або придбаних у магазині, зазначають Патріоти України.
Сметанний соус і гриби ідеально поєднуються, доповнюючи смак один одного. Виходить яскравий тандем з вершковим присмаком та грибним ароматом. Гриби у сметані можуть бути як самостійною стравою, так і чудовим гарніром.
Гриби попередньо замочити в холодній воді. Перебрати їх від сміття і промити під проточною водою. Нарізати гриби довільно. Можна спочатку відварити їх у підсоленій воді 10-15 хвилин.
У сковороді розігріти олію, викласти гриби та обсмажити їх упродовж 15-20 хвилин, постійно помішуючи на середньому вогні.
Цибулю очистити й нарізати півкільцями. Додати її до грибів, посолити та поперчити, перемішати. Накрити сковороду з грибами кришкою і тушкувати їх близько 30-40 хвилин, постійно помішуючи.
Тим часом можна почати готувати соус. У сотейнику або сковороді з товстим дном розтопити вершкове масло, всипати просіяне борошно й обсмажити до легкого кремового кольору. Влити кип'ячену воду, добре перемішати, щоб не було грудочок.
Влити отриману рідину в гриби, додати сметану і все ретельно перемішати. Скуштувати на сіль і перець, за потреби додати спеції. На повільному вогні тушкувати суміш 2-3 хвилини. Для більш густого соусу тушкувати не менш як 10 хвилин.
Цибулю почистити, нарізати дрібними кубиками, злегка обсмажити на олії.
Гриби зачистити жорсткою кухонною щіткою, нарізати великими пластинками, додати до цибулі. Готувати до золотистого кольору.
Далі всипати в гриби столову ложку з гіркою борошна. Швидко перемішати, борошно повинно покрити гриби й увібрати в себе всі соки.
Влити 1-2 склянки води або будь-якого бульйону (залежить від того, наскільки густий соус хочеться отримати), гарно розмішати, щоб не було грудок. Готувати 5 хвилин.
Додати неповну склянку не дуже жирної сметани.
Добре розмішати соус і готувати на тихому вогні 7-10 хвилин. Якщо соус вийде дуже густим, можна додати ще трохи бульйону, якщо рідкуватий, потримати на плиті трохи довше ніж 10 хвилин. Готовий соус посолити й поперчити.
Вимити і нарізати печериці: великі – на 6-8 частин, а дрібніші – на 4 частини.
Змастити форму для запікання невеликою кількістю соняшникової олії.
Нарізані гриби викласти в форму. Відправити її в розігріту до 220°C духовку й випікати 15 хвилин.
Змішати сметану, кукурудзяний крохмаль, дрібно нарізаний зубчик часнику і 100 г натертого сиру. Додати за смаком сіль та мелений чорний перець.
В окремій ємності змішати решту сиру (50 г) і панірувальні сухарі з великої хлібної крихти.
Дістати з духовки печериці. Викласти на гриби підготовлений сирно-сметанний соус і посипати його сумішшю сушених італійських трав. Присипати все сумішшю сиру та панірувальних сухарів.
Відправити форму в духовку ще на 10 хвилин, щоб сир розплавився, а корочка злегка почервоніла. Готові печериці подавати до столу гарячими.
На дорогах водії часто зустрічаються з різними запитаннями від патрульних. Деякі з них можуть здаватися дивними, а інколи навіть викликати сумніви. Експерти нагадали, що водіям важливо знати свої права у таких ситуаціях. Про це пише "Автотема", передаю...
Почуття втоми може бути пов’язано з різними факторами, починаючи від поганого сну і закінчуючи проблемами психічного чи фізичного здоров’я, передають Патріоти України. Не дивно, що втома може негативно вплинути на ваше самопочуття та інші аспекти вашог...