Оцінять всі! Як приготувати на обід чи вечерю курку в вершково-грибному соусі

Простий та смачний варіант страви. Її можна приготувати як на обід, так і на вечерю. Курка, гриби та вершки - ідеальне поєднання смаків. З впевненістю можна сказати, що це класика кулінарного жанру, передають Патріоти України.

Інгредієнти

Вам потрібні наступні компоненти:

  • куряче філе — 3 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • часник — 2 зубчики;
  • шпинат — 2 великі жмені;
  • печериці — 250 г;
  • вершки 33% — 200 мл;
  • бульйон — 200 мл;
  • борошно — 1,5 ст.л.;
  • моцарела — 200 г;
  • сіль;
  • масло.

Як приготувати

Філе для цього рецепту можна не нарізати кубиком. Просто розріжте його вздовж на половинки. Посоліть та посипте перцем. Розігрійте сковороду з олією та обсмажте з двох сторін до золотистої скоринки, щоб було смачніше.

На іншій сковороді потрібно обсмажити чисті печериці — до випаровування вологи. Потім до них покладіть подрібнені часник, цибулю та шматочок вершкового масла. Коли все обсмажиться, всипте борошно та обсмажте все разом. На фінальному етапі можна вливати бульйон. Ретельно все вимішайте. Тепер додайте вершки.

Шпинат до страви додають в останню чергу, бо він швидко готується. Через кілька хвилин після нього посоліть, посипте трохи улюбленими спеціями та заберіть з вогню сковороду.

У форму для запікання викладіть курку та полийте її грибним соусом. Зверху притрусіть тертим сиром. Випікати потрібно при температурі 175 градусів до золотистої скоринки. Смачного!

ТОП-4 помилки в харчуванні літніх людей, які скорочують їхнє життя

середа, 15 жовтень 2025, 18:12

Правильне харчування у літньому віці відіграє ключову роль у підтримці здоров’я та самопочуття. На жаль, багато літніх людей допускають серйозні помилки, які можуть призвести до дефіциту поживних речовин і навіть серйозних захворювань, передають Патріо...

Не робіть помилок! Як варити макарони, щоб вони не злипалися

середа, 15 жовтень 2025, 17:54

Макаронні вироби є основним інгредієнтом у багатьох сім’ях завдяки своїй універсальності, доступності та простоті приготування. Однак є одна річ, яка може легко зіпсувати смак найулюбленішої страви. Спарва в тому, що часто макарони злипаються під час в...