Оцінять всі! Як зварити курячий бульйон, щоб був прозорим та золотистим

Курячий бульйон смачна та поживна страва. Він містить фосфор, колаген антиоксиданти та вітаміни A, С. Щоб бульйон був прозорим та золотистим треба вміти його правильно приготувати, передають Патріоти України.

Подробиці

1/2 домашньої курки
вода 3,5 л
морква 2 шт.
цибуля 2 шт.
чорний перець горошок 2 шт.
сіль на смак

Вимийте курку, розділіть її навпіл. Залийте одну половину курки водою, накрийте кришкою й поставте варитися. Піну, яка утвориться на поверхні, обов’язково знімайте, від цього залежатиме прозорість бульйону.

Покладіть у бульйон почищену моркву й цибулю. Додайте сіль, перець та лавровий лист. Накрийте кришкою, але залиште невеликий отвір та варіть на середньому вогні протягом 2,5-3 годин.

Коли бульйон буде готовий, дістаньте м‘ясо, відділіть від кісток. Поріжте його на дрібні частини й покладіть знов у каструлю з бульйоном. Доведіть до кипіння і варіть 2-3 хвилини.

Джерело: ПростоВей

Думаєте, що харчуєтеся правильно? Ці продукти можуть псувати ваш сон

понеділок, 24 листопад 2025, 12:58

Здоровий сон - запорука нашого благополуччя та відновлення. Проте навіть корисна вечеря може заважати заснути, якщо її вживати в неправильний час. Дізнайтеся, які продукти краще уникати перед сном, передають Патріоти України. Ваш організм вночі сповіль...

ТОП-4 фактори, що уповільнюють ваш метаболізм, навіть якщо ви думаєте, що все робите правильно

понеділок, 24 листопад 2025, 12:40

Метаболізм - це сукупність процесів, що перетворюють їжу на енергію, будують та відновлюють тканини, регулюють температуру та функції органів. Швидкість метаболізму визначає, як ефективно організм використовує енергію. Але деякі звички та фактори можут...