Оцінять всі! Рецепт аджики з помідорами та часником - готувати дуже легко

АджикаАджика - традиційне доповнення до українських страв, існує багато рецептів її приготування, передають Патріоти України.

Овочева закуска на основі помідорів поєднується з м'ясними стравами, макаронами та картоплею.

Інгредієнти:
2 кг помідорів;
7 солодких болгарських перців;
5 перчиків чилі;
кінза, петрушка — за смаком;
1 ст. л. рослинного масла;
2 ст. л. цукру;
1 ч. л. хмелі-сунелі;
1 ч. л. коріандру;
сіль — за смаком.
Приготування:
1. Овочі ретельно миються. Видаляються плодоніжки, з болгарського перцю — насіння.
2. Помідори розрізають на четвертинки.
3. Часник нарізається дрібними кубиками, а зелень ріжеться ножем.
4. Овочі подрібнюються в пюре блендером або м'ясорубкою.
5. У великій каструлі з товстим дном розігрівається масло та обсмажується овочева суміш без часнику та зелені.
6. Маса доводиться до кипіння на маленькому вогні.
7. Додаються часник, спеції та зелень, перемішуються та варяться ще 10 хвилин.
8. Аджика розливається в стерилізовані банки та щільно закривається кришками.
9. Заготовки перевертаються верх дном і накриваються рушником. Вони залишаються охолоджуватися при кімнатній температурі.
10. Готова аджика зберігається в прохолодному місці.

Є нюанси! Як правильно квасити капусту, щоб вона довго зберігалась

понеділок, 15 грудень 2025, 7:45

Домашня квашена капуста завжди має попит, але отримати ідеальний результат вдається не всім. Тривале зберігання залежить не лише від рецепту, а й від правильного вибору сорту, температури та кількості солі. Навіть невеликі помилки можуть призвести до н...

Народні прикмети на 15 грудня. Що треба зробити на Стефанів день, а чого варто уникати, аби не втратити здоров'я

понеділок, 15 грудень 2025, 7:09

Православне свято 15 грудня за новим календарем (28 грудня за старим) - день пам'яті святителя Стефана, сповідника і архієпископа Сурозького, і Собор кримських святих. У народі - Стефанів день. За юліанським календарем - день пам'яті святого Авакума, о...