Оцінять всі! Шоколадний торт за 30 хвилин - рецепт пухкого десерту в мікрохвильовці

Напевно, майже кожен любить домашні десерти - проте, витрачати час на приготування навряд хто хоче. Однак, цей пухкий торт готується надзвичайно швидко - і водночас має насичений шоколадний смак.

Що потрібно для шоколадного торта

Для того, щоб приготувати цей десерт в мікрохвильовці, потрібні такі інгредієнти:

  • яйця - 2 шт.;
  • борошно - 120 г;
  • цукор - 340 г;
  • какао - 45 г;
  • сметана (жирність 20 %) - 600 г;
  • олія - 70 мл;
  • молоко - 150 мл;
  • оцет 9% - 1 ст. л.;
  • сода - 1 ч. л.;
  • загусник для сметани - 10 г;
  • ванільний цукор - 10 г.

А також скляна або керамічна форма для випікання діаметром 20 см.

Як готувати торт в мікрохвильовці

Для початку змішайте сухі інгредієнти: до борошна додайте какао, соду та цукор, і перемішайте складники.

Влийте до сухих складників олію, молоко та додайте яйця. Ретельно перемішайте масу до однорідної консистенції.

Додайте оцет - і ще раз ретельно все перемішайте. В результаті тісто має бути консистенції сметани.

Застеліть дно форми пергаментом і перелийте в формочку тісто. Випікайте бісквіт в мікрохвильовці на максимальній потужності приблизно 8-10 хвилин.

Одразу дістаньте коржик з форми, зніміть пергамент. Розріжте бісквіт на три частини так, щоб вийшло три коржі.

Для крему до сметани додайте ванільний і звичайний цукор, загущувач. Збийте суміш міксером до загустіння.

Складіть торт, змастивши коржі кремом. За бажанням можна присипати десерт тертим шоколадом.

Чи потрібно класти яйце у фарш для голубців

вівторок, 17 вересень 2024, 0:12

При приготуванні будь-яких страв на основі фаршу багато господинь автоматично додають яйця, передають Патріоти України. Відомо, що яйце допомагає скріпити фарш, який може розвалитися в найнесподіваніший момент. Проте чи є необхідність додавати яйце під...

Як швидко розморозити фарш - секрети, якими користуються господині

понеділок, 16 вересень 2024, 23:38

Здається, що відколи в мікрохвильовій печі з’явилася функція «розморожування», питання про те, як розморожувати ті чи інші продукти відпало назавжди, передають Патріоти України. Але іноді така процедура позначається на консистенції та якості напівфабри...