Оцінять всі! ТОП-3 маринади для курки, які зроблять її нереально смачною

Якщо ви хочете завжди готувати ароматну, соковиту та смачну курочку, слід вміти правильно її маринувати. Саме від якості маринаду залежить майбутній смак основної страви, передають Патріоти України.

Зірковий шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво в Instagram розповів про три найкращі маринади для курятини. З ними цей вид м’яса завжди вийде максимально соковитим та смачним.

Жовтий маринад

Інгредієнти

  • Оливкова олія — 2 ст.л
  • Йогурт — 1 ст.л
  • Паприка — 1/2 ч.л
  • Кумин — 1/2 ч.л
  • Сіль — 1 ч.л
  • Цибуля сушена — 1/2 ч.л
  • Імбир сушений — 1/2 ч.л
  • Чорний перець — 1/2 ч.л
  • Куркума — 1 ч.л
  • Часник сухий — 1/2 ч.л
  • Кінза сушена чи свіжа — 1 ч.л

Спосіб приготування

1. Всі складові змішати в окремій ємності.

2. Додати куряче м’ясо

3. Залишити маринуватись.

Червоний маринад

Інгредієнти

  • Оливкова олія — 2 ст.л
  • Сметана — 2 ст.л
  • Імбир свіжий — 1 ч.л
  • Часник свіжий — 1 зубчик
  • Кориця — 1/2 ч.л
  • Гвоздика — 1/2 ч.л
  • Мускатний горіх — 1/2 ч.л
  • Сіль — 1 ч.л
  • Кумин — 1/2 ч.л
  • Аніс — 1/2 ч.л
  • Чилі сухий — 1/2 ч.л
  • Куркума — 1/2 ч.л
  • Коріандр — 1/2 ч.л
  • Паприка — 2 ч.л
  • Сік половини лайма

Спосіб приготування

1. Подрібнити у ступці кумин, гвоздику та аніс.

2. Змішати всі складові в глибокій ємності

3. Замаринувати куряче філе або стегна.

Зелений маринад

Інгредієнти

  • Оливкова олія — 2 ст.л
  • Чилі свіжий — 1 ч.л
  • Часник — 1 зубчик
  • Сік та цедра лимона/лайма
  • Кінза (можна замінити петрушкою) — 1 ст.л
  • Паприка — 1/2 ч.л
  • Коріандр — 1/2 ч.л
  • Кумин — 1/2 ч.л
  • Сіль — 1 ч.л
  • Мед — 1 ст.л

Спосіб приготування

1. Подрібнити у ступці кумин, гвоздику та аніс.

2. Змішати всі складові в глибокій ємності

3. Замаринувати куряче філе або стегна.

Додайте цей інгредієнт у банку з кавою - і її смак збережеться надовго

п’ятниця, 17 жовтень 2025, 18:12

Щоб молота кава зберігала свій насичений смак і аромат протягом декількох місяців, важливо не лише герметично закривати банку, а й додати один особливий інгредієнт - темний шоколад, передають Патріоти України. Як це працює:. Темний шоколад не лише збер...

Це варто знати всім! Прогрівати чи ні - головна помилка водіїв восени, яка "вбиває" двигун вашого авто

п’ятниця, 17 жовтень 2025, 17:48

З першими осінніми холодами одвічне питання знову ділить водіїв на два табори: чи потрібно прогрівати двигун? Поки одні хвилинами стоять на місці, «щоб не нашкодити», інші одразу рушають. Як виявилось, в тій чи іншій мірі шкодять обидва підходи, а істи...