Оцінять всі! ТОП-3 маринади для курки, які зроблять її нереально смачною

Якщо ви хочете завжди готувати ароматну, соковиту та смачну курочку, слід вміти правильно її маринувати. Саме від якості маринаду залежить майбутній смак основної страви, передають Патріоти України.

Зірковий шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво в Instagram розповів про три найкращі маринади для курятини. З ними цей вид м’яса завжди вийде максимально соковитим та смачним.

Жовтий маринад

Інгредієнти

  • Оливкова олія — 2 ст.л
  • Йогурт — 1 ст.л
  • Паприка — 1/2 ч.л
  • Кумин — 1/2 ч.л
  • Сіль — 1 ч.л
  • Цибуля сушена — 1/2 ч.л
  • Імбир сушений — 1/2 ч.л
  • Чорний перець — 1/2 ч.л
  • Куркума — 1 ч.л
  • Часник сухий — 1/2 ч.л
  • Кінза сушена чи свіжа — 1 ч.л

Спосіб приготування

1. Всі складові змішати в окремій ємності.

2. Додати куряче м’ясо

3. Залишити маринуватись.

Червоний маринад

Інгредієнти

  • Оливкова олія — 2 ст.л
  • Сметана — 2 ст.л
  • Імбир свіжий — 1 ч.л
  • Часник свіжий — 1 зубчик
  • Кориця — 1/2 ч.л
  • Гвоздика — 1/2 ч.л
  • Мускатний горіх — 1/2 ч.л
  • Сіль — 1 ч.л
  • Кумин — 1/2 ч.л
  • Аніс — 1/2 ч.л
  • Чилі сухий — 1/2 ч.л
  • Куркума — 1/2 ч.л
  • Коріандр — 1/2 ч.л
  • Паприка — 2 ч.л
  • Сік половини лайма

Спосіб приготування

1. Подрібнити у ступці кумин, гвоздику та аніс.

2. Змішати всі складові в глибокій ємності

3. Замаринувати куряче філе або стегна.

Зелений маринад

Інгредієнти

  • Оливкова олія — 2 ст.л
  • Чилі свіжий — 1 ч.л
  • Часник — 1 зубчик
  • Сік та цедра лимона/лайма
  • Кінза (можна замінити петрушкою) — 1 ст.л
  • Паприка — 1/2 ч.л
  • Коріандр — 1/2 ч.л
  • Кумин — 1/2 ч.л
  • Сіль — 1 ч.л
  • Мед — 1 ст.л

Спосіб приготування

1. Подрібнити у ступці кумин, гвоздику та аніс.

2. Змішати всі складові в глибокій ємності

3. Замаринувати куряче філе або стегна.

Їжте щодня: ТОП-5 найпотужніших антиоксидантів для здоров’я та молодості

субота, 12 липень 2025, 18:05

Антиоксиданти - це природні сполуки, які нейтралізують вільні радикали, захищаючи наші клітини від пошкоджень. Надлишок вільних радикалів може спричинити запалення, передчасне старіння та розвиток хронічних хвороб, таких як серцево-судинні захворювання...

Цей продукт може вбити собаку - не додавайте його до раціону улюбленця

субота, 12 липень 2025, 17:30

Літо, пікніки та ароматне барбекю - те, що приносить задоволення людям, може серйозно нашкодити собакам. Одним із найбільш ризикованих продуктів, який часто потрапляє до миски чотирилапих, є звичайна ковбаса, передають Патріоти України. За словами експ...