
Варення з черешні - одне із найсмачніших. Дивно, що його не так просто знайти у продажу. Вихід один - зварити самим. Це досить просто. А насолоджуватись варенням зможете не один день.
Варення смакує до чаю, з ним можна подавати оладки та сирники, або ж ванільне чи вершкове морозиво. Рецептом смаколика поділилась кулінарка Альона Рубльова, яка пропонувала незвичні композиції для варення.
- Це варення дуже смачне, — говорить Альона Рубльова. — Спробуйте приготувати — і впевнитесь особисто. Готується смаколик досить просто.
Варення з черешні
- черешня 0.5 кг
- цукор 0.5 кг
- апельсин 1
- коньяк 50 мл
- кориця — пів чайної ложки меленої
- лимонна кислота на кінчику ножа
Черешню помити, видалити кісточки, збризнути коньяком та засипати цукром. Залишити на ніч, щоб виділився сік та проварити 5 хвилин і відставити. Очищений апельсин порізати на шматочки, додати до черешні, знову проварити 5 хвилин.
Відставити до повного охолодження. Проварити ще раз протягом 10 хвилин, додавши пів чайної ложки меленої кориці та трохи лимонної кислоти. І смачного!
Наш сучасний ритм життя дедалі частіше призводить до хронічного недосипання, яке непомітно підриває здоров’я та працездатність. Частина звичок, які здаються безпечними або буденними, насправді здатні серйозно заважати повноцінному нічному відпочинку, п...
Після 60 років мозок зменшується приблизно на 5–10 %, а найбільші зміни зачіпають стовбур мозку та блакитне місце (locus coeruleus), що втрачає до половини нейронів після 65 років. Це призводить до проблем зі сном, сприйняттям температури, пам’яттю, ми...