Ознаки отрути в банці з варенням - якщо ви їх побачите, потрібно негайно викидати все

Щоб улюблені ласощі багатьох поколінь - ягідне варення - не зашкодили здоров'ю, необхідно дотримуватися кількох правил, передають Патріоти України.

Так, наприклад, "п'ятихвилинку" нічого зберігати довго, треба відразу з'їдати, адже термічній обробці вона піддається недовго. Терміни зберігання ще залежать від кількості цукру, від особливостей самого варення: чим більше вологи, тим воно швидше псується.

"Важливо добре проварити продукт, стерилізувати і закрити залізною, а не пластмасовою кришкою. Зберігати його потрібно в темному і прохолодному місці, щоб не допустити процесу окислення або розвитку патогенів, ідеально — в холодильнику або погребі".

Але навіть правильно запечатане варення більше року краще не зберігати. І навіть через невеликі цятки цвілі необхідно викинути всю банку. Придумувати йому друге життя, робити киселі та інші страви з нього не слід, тому що в ньому вже є афлатоксин — отруйна речовина, що виробляється пліснявими грибами.

"Цвіль — лише верхівка айсберга. Спори цього грибка є в самому продукті, і, якщо вони потраплять в наш організм, наша імунна система буде напружена, печінка буде напружена. Якщо імунітет ослаблений, може бути і видиме отруєння".

А якщо кришка і зовсім здулася, то варення під нею може бути смертельно небезпечним. У банці можуть бути бактерії, що виробляють ботулотоксин — отрута, що викликає важке ураження нервової системи. У герметично закритому посуді мікроби прекрасно розвиваються в безповітряному просторі, і все може закінчитися летальним результатом.

Буде дуже смачно! Як запекти картоплю в духовці, щоб вона не засохла і не потріскалася

вівторок, 16 квітень 2024, 16:14

Серед багатьох рецептів з картоплею особливою популярністю користується приготування в духовці. Незалежно від того, буде вона запікатися з куркою або сама з собою, скибочки можуть висохнути і потріскатися. Розкажемо, що зробити, щоб цього не сталося, п...

Що потрібно зробити з яблуками, щоб приготувати неймовірно смачну шарлотку

вівторок, 16 квітень 2024, 15:13

Простішого рецепту смачної домашньої випічки, ніж шарлотка, придумати, напевно, вже неможливо. Десерт до вподоби дорослим і дітям, і нехай це не найдієтичніший пиріг, але на тлі інших кулінарних шедеврів він не зіпсує фігуру, якщо знати міру. Незважаюч...