Щоб улюблені ласощі багатьох поколінь - ягідне варення - не зашкодили здоров'ю, необхідно дотримуватися кількох правил, передають Патріоти України.
Так, наприклад, "п'ятихвилинку" нічого зберігати довго, треба відразу з'їдати, адже термічній обробці вона піддається недовго. Терміни зберігання ще залежать від кількості цукру, від особливостей самого варення: чим більше вологи, тим воно швидше псується.
"Важливо добре проварити продукт, стерилізувати і закрити залізною, а не пластмасовою кришкою. Зберігати його потрібно в темному і прохолодному місці, щоб не допустити процесу окислення або розвитку патогенів, ідеально — в холодильнику або погребі".
Але навіть правильно запечатане варення більше року краще не зберігати. І навіть через невеликі цятки цвілі необхідно викинути всю банку. Придумувати йому друге життя, робити киселі та інші страви з нього не слід, тому що в ньому вже є афлатоксин — отруйна речовина, що виробляється пліснявими грибами.
"Цвіль — лише верхівка айсберга. Спори цього грибка є в самому продукті, і, якщо вони потраплять в наш організм, наша імунна система буде напружена, печінка буде напружена. Якщо імунітет ослаблений, може бути і видиме отруєння".
А якщо кришка і зовсім здулася, то варення під нею може бути смертельно небезпечним. У банці можуть бути бактерії, що виробляють ботулотоксин — отрута, що викликає важке ураження нервової системи. У герметично закритому посуді мікроби прекрасно розвиваються в безповітряному просторі, і все може закінчитися летальним результатом.
Тести, що засновані на оптичних ілюзіях мають популярність, оскільки вони позиціюються як простий та захопливий спосіб дізнатися більше про справжню природу людини лише за кілька секунд. Ці завдання, засновані на складних візуальних образах, використов...
Досвідчені господині знають просте правило: перш ніж пекти, тісто треба не поспішати - дати йому «відпочити» в холодильнику. І це не просто кулінарна примха, а перевірений секрет, який впливає і на смак, і на текстуру майбутньої випічки, передають Патр...